50 χρόνια πέρασαν από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου! Και αναρωτιέσαι πώς μπορείς όλα αυτά που συνέβησαν τότε να τα διαπραγματευτείς με παιδιά νηπιαγωγείου!

Επιμέλεια: Σέβα Γεωργαλλή, Νηπιαγωγός

 

Έννοιες όπως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΕΚΛΟΓΕΣ. Έννοιες που πολλές φορές ούτε οι ενήλικες δεν έχουν αντιληφθεί ουσιαστικά. Μπήκαμε, λοιπόν, στη χρονομηχανή και προσπαθήσαμε να ταξιδέψουμε μερικές δεκαετίες πίσω. Σε εκείνον τον Νοέμβριο του 1973.

Στο ταξίδι αυτό μάς βοήθησαν τα παραμύθια μας, το κουκλοθέατρο, πλούσιο φωτογραφικό και ηχητικό υλικό της εποχής, εικαστικές δραστηριότητες και φυσικά η πραγματοποίηση των δικών μας εκλογών!

Ναι, είχαμε και εμείς εκλογές! Είχαμε υποψήφιους, είχαμε εκλογικό αγώνα, ταυτότητες. Τηρήθηκε κατά γράμμα η εκλογική διαδικασία. Φυσικά, είχαμε και εκλογικά αποτελέσματα. Όλοι βγήκαμε νικητές, όλοι αναδειχθήκαμε υπεύθυνοι για κάτι. Γιατί, όπως μας είπε και η κυρά Δημοκρατία στο παραμύθι μας: «Όλοι μαζί, όλοι μαζί είμαστε πάντα πιο δυνατοί»!

Και αν αναρωτιέται κανείς, αν τόσο μικρά παιδιά μπορούν να τα κατανοήσουν όλα αυτά, μια συζήτηση με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας, θα σας λύσει όλες σας τις απορίες!