Δεν ξεχνώ πάντα κι εγώ

κάθε μέρα σαν μπορώ

να βάζω τον παρά

στον καλό μου κουμπαρά.

«Μια μικρή νοικοκυρά» (Γιάννης Βράχας)

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

Με αφορμή την 31η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού αντιλήφθηκαν την ουσία και την χρήση των χρημάτων.

Μέσα από παραμύθια, προβληματίστηκαν σχετικά με τα αγαθά που αποκτάμε με χρήματα αλλά και δωρεάν. Κατατάξαμε τα αγαθά αυτά σε σημαντικά και μη και διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα μάς παρέχονται δωρεάν. Αν θέλουμε, λοιπόν, να τα έχουμε και στο μέλλον, θα πρέπει να φροντίσουμε να μην εξαντληθούν οι πόροι, για παράδειγμα: αφού θέλουμε νερό, ας μην το αφήνουμε να τρέχει αλόγιστα πλένοντας τα χέρια μας!

Γνωρίσαμε τα ευρώ, την σοφή κουκουβάγια του μονόευρου αλλά και το δίευρω με τον μύθο της αρπαγής της Ευρώπης, τον οποίο και ζωγραφίσαμε. Τι κι αν ακόμα δεν έχουμε το δικό μας πορτοφόλι; Τα καταφέρνουμε περίφημα στις πρώτες μας αγοραπωλησίες στο σχολείο!

Και επειδή φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι, κατασκευάσαμε τους δικούς μας κουμπαράδες γουρουνάκια και σκυλάκια, για να μας φέρουν καλοτυχία και να γεμίσουν με χαρτζιλίκι που θα το διαθέσουμε για καλό σκοπό! Με τα χρήματα που θα συγκεντρώσουμε μέχρι το τέλος του μήνα, θα αγοράσουμε με τις οικογένειές μας, υλικά και τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου.