Στο πλαίσιο συμμετοχής του νηπιαγωγείου μας στον διαγωνισμό EU CODE WEEK με θέμα μία βόλτα στην πόλη μας, είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε και να ταξιδέψουμε όλοι μαζί με το ρομποτάκι BeeBot! H Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι ένα κίνημα βάσης που προωθεί τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας. Μέσα από τη Ρομποτική καθώς και τις σχετικές παιγνιώδεις δραστηριότητες τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν και να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές του προγραμματισμού.

Επιμέλεια: Αγγελική Νομικαρίου, Εκπαιδευτικός

Τα παιδιά γνώρισαν το μελισσάκι BeeBot (επιδαπέδιο ρομπότ) και αποφάσισαν να το ονομάσουν ο Άκης το μελισσάκι. Το παιχνίδι ξεκίνησε και ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος!

Το επιδαπέδιο παιχνίδι μας αναπαριστούσε τον χάρτη μίας πόλης με διάφορα σημεία αναφοράς, όπως για παράδειγμα το παντοπωλείο, το εστιατόριο, το ιατρείο κ.ά. Οι κάρτες αποστολής (π.χ. καφές, γλυκά , φαγητά κ.ά.) βοηθούσαν τα παιδιά να βρουν το μέρος όπου έπρεπε να οδηγήσουν το BeeBot.

Τα παιδιά έπρεπε να προγραμματίσουν το BeeBot σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το μελισσάκι συνήθως πήγαινε προς τη σωστή κατεύθυνση, όχι όμως πάντα, και τότε ξαναπροσπαθούσαμε! Γελάσαμε πολύ, διασκεδάσαμε και είπαμε πως το BeeBot θα ξαναέρθει στην τάξη μας με ένα καινούργιο παιχνίδι! Ανυπομονούμε!

Μέσα από τη Ρομποτική καθώς και τις σχετικές παιγνιώδεις δραστηριότητες τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν και να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές του προγραμματισμού.