Σε τι συμβάλλει ο ποιοτικός χρόνος; Πόσος ποιοτικός χρόνος είναι αρκετός; Πώς μπορούμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά ανάλογα τα αναπτυξιακά στάδιά τους; Γονείς και ειδικοί ψυχικής υγείας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις σχετικά με το μείζον ζήτημα του ποιοτικού χρόνου μεταξύ γονέων και παιδιών.

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

Την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, οι γονείς του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συμμετείχαν σε ομιλία με τίτλο «Ποιοτικός Χρόνος: Το ανεκτίμητο “ΔΩΡΟ” που μπορούμε να προσφέρουμε στο παιδί μας».  Η συνάντηση γονέων διοργανώθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Συμβουλευτικής «ΡΟΔΙΩΝ Ανάδρασις», σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο.

Αφού ορίστηκε η έννοια του ποιοτικού χρόνου, με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού, η κυρία Μαρίνα Μπάμπη, Ψυχολόγος-σύμβουλος του ΔΙ.ΚΕ.ΣΥ. «ΡΟΔΙΩΝ Ανάδρασις», συζήτησε με τους γονείς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι όσον αφορά τον ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους, λόγω της δύσκολης καθημερινότητάς και των επαγγελματικών υποχρεώσεών τους.

Στη συνέχεια της συνάντησης, δόθηκαν πολύτιμες συμβουλές και χρήσιμες ιδέες, με στόχο την ενίσχυση συναισθηματικής έκφρασης των παιδιών και του δεσμού μεταξύ γονέα και παιδιού.

Βασικά σημεία συζήτησης με τους γονείς αποτέλεσαν ερωτήματα όπως:

  • Σε τι συμβάλλει ο ποιοτικός χρόνος;
  • Πόσος ποιοτικός χρόνος είναι αρκετός;
  • Πώς μπορούμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά ανάλογα τα αναπτυξιακά στάδιά τους;
  • Πώς μπορούμε να συμβάλλουμε και να προωθήσουμε το συμβολικό παιχνίδι τους;
  • Ποιες είναι οι βοηθητικές ερωτήσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε ποιοτική συζήτηση με τα παιδιά μας;