Για φανταστείτε να μπαίνατε Δευτέρα πρωί στην τάξη και ξαφνικά να εμφανίζονταν μπροστά σας Ιππότες! Εμείς το φανταστήκαμε και έγινε!

Επιμέλεια: Σέβα Γεωργαλλή, Νηπιαγωγός

 

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού σταθμού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», καθώς μας επισκέφθηκαν δύο «πραγματικοί» Ιππότες! Τα νέα διαδόθηκαν μέχρι τα κάστρα… Έχουμε κι εμείς στο Νηπιαγωγείο μας τμήμα με το όνομα «Ένας πραγματικός Ιππότης», ήρθαν λοιπόν να το εξακριβώσουν οι Ιππότες της Ρόδου.

Έτσι κι εμείς τους πήραμε συνέντευξη. Και τι δε μάθαμε! Μας μίλησαν για τον τρόπο που ζούσαν την εποχή εκείνη, για τις χώρες από τις οποίες προέρχονταν, για τις αρμοδιότητες τους, για τα νομίσματα τους και τη διαδικασία ανταλλαγής προϊόντων. Ξέρατε εσείς πόσο ζυγίζει η στολή ενός Ιππότη; Εμείς από σήμερα ξέρουμε! Μας υπενθύμισαν πως είναι υποστηρικτές της ειρήνης και όχι του πολέμου και πως προτιμούν μια χώρα με ηρεμία και αγάπη. Πόσο σημαντικό μήνυμα τις ημέρες που διανύουμε!

Πόσα πολλά και σημαντικά πράγματα μπορεί να μάθει κανείς από δυο Ιππότες. Τελικά, τα μικρά παιδιά ξέρουν με ποιους κάνουν παρέα! Ευχαριστούμε, λοιπόν, τους Ιππότες από το Μεσαιωνικό Ρόδο!