Στον χώρο της Βιβλιοθήκης «Ερωδιός», τα παιδιά της Γ’ και Δ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας εκφράστηκαν καλλιτεχνικά, πήραν ξυλομπογιές και λαδοπαστέλ και δημιούργησαν εικόνες μοναδικές. Σε δεύτερο χρόνο, οι μαθητές πήραν απόσταση από το χαρτί, παρατήρησαν τα δημιουργήματά τους και απελευθέρωσαν τη φαντασία τους συνθέτοντας μια ξεχωριστή ιστορία.

Επιμέλεια: Ντόρα Κυπριώτη & Αμαλία Παναγοπούλου, Εκπαιδευτικοί

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές των Γ’ και Δ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» είχαν τη χαρά να υποδεχθούν στη Βιβλιοθήκη «Ερωδιός» του Σχολείου μας τον εικονογράφο κ. Βασίλη Κουτσογιάννη.

Στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης δράσης «Ιστορίες από πηλό» που διοργανώθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ και της Δ’ Δημοτικού,  πραγματοποιήσαν μια πρώτη συνάντηση με τον καλεσμένο τους. Οι μαθητές γνώρισαν το έργο του κ. Κουτσογιάννη μέσα από την επεξεργασία του λογοτεχνικού βιβλίου «Το παιδί και το άγαλμα του Άντερσεν» της συγγραφέως Αγγελικής Δαρλάση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Στον χώρο της Βιβλιοθήκης «Ερωδιός», τα παιδιά εκφράστηκαν καλλιτεχνικά, πήραν ξυλομπογιές και λαδοπαστέλ και δημιούργησαν εικόνες μοναδικές. Με τη συμβολή όλων των παιδιών, δημιουργήθηκαν δύο ξεχωριστοί «καμβάδες ζωγραφικής». Κατά τη διάρκεια της εικαστικής δημιουργίας, ο κ. Κουτσογιάννης γνώρισε τους μαθητές και άφησε το δικό του μοναδικό αποτύπωμα στο χαρτί.

Σε δεύτερο χρόνο, οι μαθητές πήραν απόσταση από το χαρτί, παρατήρησαν τα δημιουργήματά τους και απελευθέρωσαν τη φαντασία τους συνθέτοντας μια ξεχωριστή ιστορία. Περίεργα πλάσματα, αντικείμενα, ανθρώπινες φιγούρες και ζώα ενώθηκαν και με έναν τρόπο «μαγικό» και αποτέλεσαν τους ήρωες ενός παραμυθιού με δημιουργούς τους μικρούς μας καλλιτέχνες.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βασίλη Κουτσογιάννη για τη δημιουργική δράση που πραγματοποίησε με τους μαθητές και για τη συμβολή του στη δημιουργική τους έκφραση.