Πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ Πεταλούδων

Ποιος είναι ο κύκλος του νερού, ποιες μορφές και χρήσεις μπορεί να έχει αυτό; ενώ Ποια σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα το απειλούν;

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

Τα τμήματα του Νηπιαγωγείου «Μαγικά Μολύβια» και «Άγγελοι των κοχυλιών» παρακολούθησαν από το ΚΕΠΕΑ Πεταλούδων, το πρόγραμμα «Ο κύκλος του νερού» στο Ενυδρείο Ρόδου.

 Το πρόγραμμα είχε ως στόχο να εξοικειώσει τους μαθητές με τον κύκλο του νερού, τις μορφές και χρήσεις που αυτό μπορεί να έχει, ενώ ταυτόχρονα εστίασε στα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα που το απειλούν.

Μέσα από παρατήρηση των θαλάσσιων όντων στο ενυδρείο καθώς και εκτενή παρουσίαση με οπτικοακουστικό υλικό στον υδροβιολογικό σταθμό του Ενυδρείου, σκοπός της δράσης ήταν η ανάπτυξη συναισθηματικής δέσμευσης και αξιολόγησης των περιβαλλοντικών προβλημάτων και η δημιουργία συνθηκών για τη λήψη αποφάσεων και δράσεων για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και την αειφορία.

Με αυτές τις πρακτικές που μελετήθηκαν, τα παιδιά θα μπορέσουν μέσα από τις κατάλληλες δραστηριότητες, να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες γύρω από τη χρήση και διαχείριση των φυσικών πόρων, όπως είναι το νερό και η ενέργεια που μπορεί να παράγει.