Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων του Νηπιαγωγείου για 4η χρονιά συμμετείχαν στον 4ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει τη Φιλαναγνωσία και δίνει αφορμή στους εκπαιδευτικούς να εργαστούν με την ομάδα τους διαθεματικά, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τα παιδιά να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο και να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες.

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της Άλκης Ζέη, μίας από τις σημαντικότερες Ελληνίδες συγγραφείς, ο φετινός επετειακός Μαραθώνιος καλούσε τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες να γνωρίσουν μερικά από τα βιβλία της. Τα παιδιά μέσω της αφήγησης, αφουγκράστηκαν τα συναισθήματα των ηρώων, συζήτησαν για δικές τους εμπειρίες και βιώματα, αλληλοεπίδρασαν και συνεργάστηκαν.

Οι «Γατοκουβέντες», «Μια Κυριακή του Απρίλη» και «Τα παπούτσια του Αννίβα» ήταν τα τρία βιβλία, με βάση τα οποία τα παιδιά συμπλήρωσαν φύλλα δραστηριοτήτων,  επιμελημένα από συγγραφείς και νηπιαγωγούς.

Με την ευκαιρία του Μαραθωνίου τα παιδιά απόλαυσαν την ανάγνωση και την επαφή με τον μαγικό κόσμο του βιβλίου.