Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συμμετείχαν στους διαγωνισμούς «ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ» και «Μικροί Αναγνώστες». που διοργανώθηκαν για από το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, ΔΟΠΑΡ.

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, διοργανώνει για 12η συνεχόμενη χρονιά το σύνθετο Εκπαιδευτικό του Πρόγραμμα, «ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ», που κάθε χρόνο το αγκαλιάζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Παράλληλα, μαθητές και μαθήτριες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν για 15η συνεχόμενη χρονιά στον Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής «Μικροί Λογοτέχνες», που διατρέχει τις «ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ».

Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023, στον υπαίθριο χώρο του πάρκου «Θέρμαι», πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων και των επαίνων για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Πιο συγκεκριμένα, τα τμήματα της Α’ , της Β’ και της Γ’ Δημοτικού έλαβαν Βραβείο και τα τμήματα της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού έλαβαν Έπαινο. Η ανάγνωση των βιβλίων, της Ζωρζ Σαρή και η βιωματική εμπλοκή μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες ενθουσίασε τα παιδιά αφήνοντας τη φαντασία και η δημιουργικότητά τους να ξετυλιχτεί. Ήταν μια ευχάριστη διαδικασία που μετέδωσε την αξία της φιλαναγνωσίας και της συνεργασίας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του Σχολείου μας για τις εξαιρετικές δημιουργίες τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζει να δοθούν στο Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου για τη μοναδική ευκαιρία που έδωσε στα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά.

Α’ Δημοτικού

Β’ Δημοτικού

Γ’ Δημοτικού

Δ’ Δημοτικού

Ε’ Δημοτικού

ΣΤ’ Δημοτικού