Όλοι είμαστε νικητές, όταν ακολουθούμε τον δρόμο της άθλησης!

Η συμμετοχή των μαθητριών και μαθητών μας στον Μαραθώνιο της Ρόδου «Rhodes Marathon 2023» ήταν μεγάλη, καθώς με ενθουσιασμό και χαρά συμμετείχαν ως ομάδα «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»!

Επιμέλεια: Τέλης Χατζηφούντας & Μαρία Λεβέντη, Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής

 

Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 στο κέντρο της πόλης με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας.

Οι αθλήτριες και οι αθλητές ήταν των μεγαλύτερων τάξεων  του δημοτικού, και συγκεκριμένα της Δ’, Ε’ και  ΣΤ’, όπου έτρεξαν τον παιδικό δρόμο των 1.000 μέτρων, καθώς και παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου, όπου έτρεξαν τον δρόμο των 5.000 μέτρων.

Όλη η ομάδα πήρε αναμνηστικά δώρα από τη διοργάνωση και προσωπικό μετάλλιο ενθύμιο της συμμετοχής τους.

Παρόλο που η απόδοση των αθλητριών και αθλητών μας ήταν σε πολύ καλή θέση, δεν υπήρξαν διακρίσεις, θέλοντας με αυτό να τονιστεί η σπουδαιότητα της συμμετοχής και της    προσπάθειας και ότι όλοι είμαστε νικητές όταν ακολουθούμε τον δρόμο της άθλησης!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση…

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου πραγματοποιείται από το 2014, έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό. Εμπνευστής του αγώνα ήταν ο εκλιπών George Zaras, Ελληνοαμερικανός ομογενής με καταγωγή από τη Ρόδο. Μαζί με τη Μαριέτα Παπαβασιλείου, πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και τον Αμερικάνο Υπεραθλητή και συγγραφέα Wayne Kurtz σχεδίασε μια μαραθώνια διαδρομή που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την παγκόσμια δρομική κοινότητα.

Πρόκειται για μια παραθαλάσσια διαδρομή δίπλα στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης με θέα το Αιγαίο, 42.195 μέτρα δίπλα στο απέραντο γαλάζιο, μία ξεχωριστή εμπειρία για τον κάθε δρομέα. Ένα αθλητικό γεγονός παγκόσμιας απήχησης, σχεδιασμένο, ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρο το μοναδικό πολιτιστικό και φυσικό σκηνικό του νησιού της Ρόδου.