Ήρθε η άνοιξη! Πλησιάζουμε κοντά στον ήλιο και όλα γύρω μας αλλάζουν! Πολύχρωμα λουλούδια και τιτιβίσματα μάς κυκλώνουν!

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

Με τον ερχομό της άνοιξης, παρατηρήσαμε το ταξίδι της επιστροφής των αποδημητικών πουλιών και ειδικά των αγαπημένων μας χελιδονιών! Ειδικά την άνοιξη που ξυπνά η φύση, μαζί της ξυπνούν και τα έντομα! Μάθαμε για τον κύκλο της ζωής πολλών από αυτά και κάναμε χειροτεχνίες. Γίναμε ερευνητές, εντομολόγοι παρατηρώντας τον σχολικό μας κήπο για ανθισμένα λουλούδια και αναζητήσαμε έντομα, παρατηρώντας το περιβάλλον και τις αλλαγές του καιρού.

Μαζί με την άνοιξη «ξύπνησαν» όλες μας οι αισθήσεις! Θυμηθήκαμε την Πανάξια την πεταλούδα της Ρόδου και επισκεφθήκαμε το Μουσείο της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου, όπου συνειδητοποιήσαμε πόσο σημαντική είναι η μέλισσα για το μέλλον του πλανήτη μας.

Διαβάσαμε ανοιξιάτικα ποιήματα, τα οποία εικονογραφήσαμε, και κάναμε αριθμητικές πράξεις με πόδια εντόμων και λουλούδια σε γλάστρες. Η προετοιμασία για την πασχαλινή περίοδο ξεκίνησε και ανυπομονούμε όλοι να διακοσμήσουμε γιορτινά τα σπίτια και τις τάξεις μας!

Βίντεο & Φωτογραφίες