Με μια αφιερωματική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» την Πέμπτη 23 Μαρτίου, το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» τίμησε την επέτειο της Επανάστασης του 1821. Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ΄ Δημοτικού παρουσίασαν τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στη δημιουργία του πρώτου ελληνικού κράτους με ιδιαίτερη αναφορά στο ολοκαύτωμα της ηρωικής νήσου Κάσου, φωτίζοντας πτυχές της ιστορίας των νησιών μας.

Επιμέλεια: Ρένα Κακούλη & Βάσω Πίνδη, Εκπαιδευτικοί

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα παιδιά μας αναφέρθηκαν στα ιστορικά γεγονότα της παλιγγενεσίας του ελληνικού κράτους με ένα πρωτότυπο τρόπο. έπαιξαν επί σκηνής το παιχνίδι «Ψάξε – βρες» με αναφορά σε τόπους και ήρωες που αγωνίστηκαν γενναία σε ξηρά και θάλασσα για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού. Πίνακες όπως «Η Ελλάδα στα ερείπιά του Μεσολογγίου», «Η καταστροφή της Χίου» του Ευγένιου Ντελακρουά και «Ο όρκος των φιλικών» ενέπνευσαν τους μαθητές μας που τους απέδωσαν με μοναδικά θεατρικά δρώμενα. Στη συνέχεια, φώτισαν θέματα της ιστορίας των νησιών μας που ανέδειξαν τον τρόπο και την έκταση της συμμετοχής των Δωδεκανησίων στον αγώνα για την Εθνική ανεξαρτησία μας. Μνήμες από το ολοκαύτωμα της ηρωικής νήσου Κάσου ζωντάνεψαν μέσα από τις αφηγήσεις των παιδιών μας που μας προκάλεσαν συγκίνηση και θαυμασμό.

Η εκδήλωση επενδύθηκε μουσικά από όλες τις τάξεις του Δημοτικού με την απόδοση των τραγουδιών «Θούριος» και «Περήφανοι όλοι», υπό την καθοδήγηση του κ. Γιάννη Χατζή, εκπαιδευτικού Μουσικής του Σχολείου.

Φωτογραφίες