Εσείς γνωρίζετε ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Ποιο είναι το τυχερό ζώο των κινέζων; Ποιο είναι το χρώμα της χαράς γι’ αυτούς; Πώς λέγονται οι ιθαγενείς στην Αυστραλία; Ποιος ήρωας μπήκε σε έναν λαβύρινθο; Με τι κατασκεύαζαν οι ινδιάνοι τις σκηνές τους; Με τι υλικά κατασκευάζονται οι αφρικανικές καλύβες; Τι ήταν οι φαραώ και γιατί έφτιαχναν τις πυραμίδες; Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας πραγματοποίησαν ένα ταξίδι σε όλες τις ηπείρους!

Επιμέλεια: Σταυρούλα Μαράντου, Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου

 

Ένα ταξίδι σε όλες τις ηπείρους πραγματοποίησαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας! Πολιτισμοί, ήθη, έθιμα, καλλιτέχνες, μνημεία, διαφορετικές συνήθειες κι ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε τόπο, ενθουσίασαν τα παιδιά!

Συγκεκριμένα, τα παιδιά συνέγκριναν κτήρια με στερεά σώματα, δημιούργησαν τον δικό τους πίνακα με κύκλους όπως η Γιαγιόι Κουσάμα, έγραψαν ιδεογράμματα σε ριζόχαρτο, έκαναν κολάζ μία μάσκα με διάφορα χαρακτηριστικά σαν τον Πικάσο, έδωσαν ζωή στη μάσκα του ινδιάνου με χρώματα και σχήματα, κατασκεύασαν πυραμίδα τρισδιάστατη και τη σύγκριναν με τον κώνο. Χόρεψαν σε παγκόσμιους ρυθμούς! Πραγματοποίησαν δραστηριότητα STEAM, οδηγώντας τα ζωάκια στη μαμά τους μέσα σε έναν κάναβο.

Εσείς γνωρίζετε ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Ποιο είναι το τυχερό ζώο των κινέζων; Ποιο είναι το χρώμα της χαράς γι’ αυτούς; Πώς λέγονται οι ιθαγενείς στην Αυστραλία; Ποιος ήρωας μπήκε σε έναν λαβύρινθο; Με τι κατασκεύαζαν οι ινδιάνοι τις σκηνές τους; Με τι υλικά κατασκευάζονται οι αφρικανικές καλύβες; Τι ήταν οι φαραώ και γιατί έφτιαχναν τις πυραμίδες;

«Δρόμους ανοίγει η ειρήνη, ουράνια τόξα δίχως σύνορα», γνωρίζοντας και κατανοώντας τον κόσμο γινόμαστε ανοιχτοί στη διαφορετικότητα, φιλικοί με διάθεση να κατανοήσουμε κι όχι να κρίνουμε! Το ταξίδι για το τραγούδι μας «Γράφω τη λέξη ειρήνη», συνεχίζεται.

Φωτογραφίες