Ψηφιακά αποτυπώματα, διαχείριση προσωπικών δεδομένων από μεγάλες εταιρείες και δικαίωμα εναντίωσης. Πόσο επαρκώς είναι ενημερωμένα τα παιδιά μας για τις παραπάνω έννοιες και ποιους κινδύνους εγκυμονεί η άγνοια στον τρόπο διάθεσης των ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων τους; 

Επιμέλεια: Μαρία Μεντή, Φιλόλογος

 

Στα ενδιαφέροντα αυτά ερωτήματα, έδωσε απαντήσεις ο κ. Δημοσθένης Χατζηνταής, διαπρεπής δικηγόρος της πόλης μας και νομικός σύμβουλος σε διάφορους δήμους και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Ο κ. Χατζηνταής αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκλησή μας να ενημερώσει τα παιδιά μας μέσα από τη νομική οπτική του για τα στοιχεία που επιβάλλεται να διέπουν την ψηφιακή τους συμπεριφορά.

Ο εύληπτος και πλούσιος σε παραδείγματα λόγος του διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους, γεγονός που αποδείχτηκε και από τον επακόλουθο καταιγισμό ερωτήσεων.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χατζηνταή για την εξαιρετική παρουσίαση και τη διάθεσή του να λύσει όλες τις απορίες μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας μαζί του για την επόμενη δράση μας, που έχει στόχο να συνεχίσει να οικοδομεί σε γερά θεμέλια την κριτική σκέψη των παιδιών μας σε οποιοδήποτε ψηφιακό ερέθισμα.     

Φωτογραφίες