Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ δημοτικού είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ρόδου στην Παλιά Πόλη,  όπου ενημερώθηκαν για τη διαδικασία δανεισμού και λειτουργίας της βιβλιοθήκης, ξεναγήθηκαν στον όμορφο χώρο και εντόπισαν βιβλία τα οποία ξεφύλλισαν στο αναγνωστήριο.

Επιμέλεια: Ντόρα Κυπριώτη, Εκπαιδευτικός

 

Μέσα στο ήρεμο περιβάλλον της Βιβλιοθήκης, μαθητές και εκπαιδευτικοί διάβασαν το ξεχωριστό βιβλίο «Γράμματα στο έλατο κρυμμένα» της Κατρίνας Τσάνταλη από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Το βιβλίο στάθηκε η αφορμή για να συζητήσουν μικροί και μεγάλοι για την ευγνωμοσύνη και την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας τις ημέρες των γιορτών. Τέλος, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου τα παιδιά βρήκαν την έμπνευση για να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές απόλαυσαν ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο πρωινό στο εστιατόριο «Zebrano» στην Παλιά Πόλη, αντάλλαξαν ευχές για την περίοδο των γιορτών και έζησαν όλοι μαζί μερικές μαγικές στιγμές χαράς με τους φίλους και τις φίλες τους λίγο πριν το τέλος αυτής της χρονιάς.

Φωτογραφίες