Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα με χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου των Εκπαιδευτηρίων, «ΡΟΔΙΩΝ Άθλησις». Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν ονειρικές μελωδίες, εμπνευσμένες θεατρικές παραστάσεις, μοναδικές χορογραφίες και ένα χριστουγεννιάτικο «Bazaar» με ξεχωριστές κατασκευές, φτιαγμένες από τις μαθήτριες και τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων. Πλήθος κόσμου, γονείς, συγγενείς, μαθητές και φίλοι του σχολείου επισκέφθηκαν και συμμετείχαν στο πλούσιο πρόγραμμα που είχε διαμορφωθεί, ειδικά για αυτή την ημέρα.

 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη θεατρική παράσταση του Νηπιαγωγείου «Τα αστέρια των ονείρων», μια χριστουγεννιάτικη σύνθεση σε σενάριο της κ. Σταυρούλας Μαράντου. Μια παράσταση που άγγιξε τα Χριστούγεννα του καθενός μας δίνοντάς τους χρώμα, άρωμα και γεύση. Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου ονειρεύτηκαν και τα όνειρά τους ταξίδεψαν στο φως και έφτασαν πέρα από τα σύνορα της γης. Κάθε όνειρο έγινε μια ευχή, που έγινε  λαμπερό αστέρι στον ουρανό! Κάθε αστέρι είπε τη δική του ιστορία και φώτισε τα σκοτάδια μας. Μα, όταν τα όνειρα ενώθηκαν, δημιούργησαν το μεγαλύτερο αστέρι, αυτό που οδηγεί κάθε χρόνο μάγους και ανθρώπους στο μεγαλείο της φάτνης. Οι χρυσοκλωστές των αστεριών επέστρεψαν σε εμάς, ψιθυρίζοντας αυτό που ζητάει η καρδιά κάθε παιδιού.

Τη σκηνοθετική εμψύχωση των παιδιών ανέλαβαν οι νηπιαγωγοί τους Χριστίνα Γεωργοπούλου, Σταυρούλα Μαράντου, Ξένια Μαστρομιχάλη, Καλλιόπη Στρατήγη, ενώ τα μοναδικά κουστούμια των σκηνών «Αστέρια», «Χρυσοκλωστές» και «Άγγελοι» επιμελήθηκε η Ματίνα Λεβέντη.  Τα παιδιά όλων των τμημάτων του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού δημιούργησαν τα ευφάνταστα σκηνικά με τις δικές τους δημιουργίες. Η Σταυρούλα Μαράντου και η Ξένια Μαστρομιχάλη ανέλαβαν τη μουσική επιμέλεια της παράστασης. Η παράσταση των παιδιών επενδύθηκε με τις μελωδίες του κ. Γιάννη Χατζή και τη χορογραφία μπαλέτου «My only wish» υπό την καθοδήγηση της κ. Ναταλί Σέρβου. Η ζωντάνια και ο ενθουσιασμός των μικρών μαθητών ταξίδεψαν το κοινό, το οποίο τούς καταχειροκρότησε.

Τη γιορτινή ατμόσφαιρα συμπλήρωσε η θεατρική παράσταση της Α’ και Β’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», «Δεκέμβρης των Παραμυθιών», μια χριστουγεννιάτικη σύνθεση σε σενάριο της κ. Ρένας Ορφανού, με τη συμμετοχή του Θεατρικού Ομίλου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Τη σκηνοθετική εμψύχωση των παιδιών και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης ανέλαβε η κ. Ρένα Ορφανού, ενώ τα εντυπωσιακά κοστούμια της παράστασης επιμελήθηκε η βιοτεχνία θεατρικών κουστουμιών «Ο Κόσμος της Χαράς». Οι μαθήτριες και οι μαθητές των τάξεων της Α’ και Β’ Δημοτικού καθήλωσαν το κοινό, ταξίδεψαν τους θεατές στον χρόνο και τους μετέφεραν σε μια γιορτινή πλατεία της ελληνικής επαρχίας του προηγούμενου αιώνα. Εκεί, μέσα από τις ερμηνείες των παιδιών, ζωντάνεψαν ήθη, έθιμα, παραδόσεις, αινίγματα και παροιμίες. Ο Δεκέμβρης, ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου, μάγεψε τους πάντες με τα παραμύθια του. Η ατμόσφαιρα πλημμύρισε από παραδοσιακά κάλαντα και χορούς της Ελλάδας.

Την παράσταση πλαισίωσαν η μαθητική χορωδία του σχολείου υπό τη διεύθυνση του εκπαιδευτικού κ. Γιάννη Χατζή, το μπαλέτο και η «jazz» με τις χορογραφίες της κ. Ναταλί Σέρβου καθώς και η χορωδία ενηλίκων με γονείς, συγγενείς και φίλους μαθητριών και μαθητών των Εκπαιδευτηρίων, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Αφροδίτης Παπαχριστοδούλου.

Παράλληλα με το πρόγραμμα των παραστάσεων, εξελίχθηκε το δημιουργικό  χριστουγεννιάτικο «Βazaar». Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου διοργάνωσαν με πολλή αγάπη ένα μοναδικό «Bazaar» με ποικίλες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Οι πρωτότυπες δημιουργίες αποτύπωσαν τη φαντασία κάθε παιδιού, που βιώνει σε κάθε του μορφή το μοναδικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Πορτρέτα με εικαστικές παρεμβάσεις, χάρτινα διακοσμητικά, δημιουργικά επιτραπέζια παιχνίδια, πήλινα διακοσμητικά, γούρια, κηροπήγια, δημιουργικά ράφια, κορνίζες και μυρωδάτες  κανέλες εξέφρασαν τη φαντασία κάθε μαθήτριας και κάθε μαθητή. Τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα συμπλήρωσαν γευστικά εδέσματα φτιαγμένα από τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου καθώς και εορταστικά πιάτα, τα οποία επιμελήθηκε ο Όμιλος Μαγειρικής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», υπό την καθοδήγηση της Chef του εστιατορίου «Rest Point» του Σχολείου, κ. Δώρα Μοσχονησιώτη. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το χριστουγεννιάτικο «Bazaar», που αποτελεί σήμα κατατεθέν των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», προσέλκυσε το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκόμενων. Τα έσοδα από το φετινό χριστουγεννιάτικο «Bazaar» θα διατεθούν στο σωματείο «Δωδεκανησιακή Μέλισσα». Μάλιστα, η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Μαίρη Μοσχή, παρευρέθηκε στην εκδήλωση και ευχαρίστησε το Σχολείο για την ευγενική προσφορά του.

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ευχαριστούν θερμά τα «Pet Stores Παστρικός» για την ευγενική χορηγία μέρους των σκηνικών αντικειμένων.