«”Εθελοντισμός” είναι η με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτελή χαρακτήρα προσφορά έργου ή υπηρεσίας που αναλαμβάνει το άτομο μεμονωμένα ή σε ομάδα, με ελεύθερη βούληση, χωρίς την προσδοκία ή απαίτηση υλικού ή άλλου είδους ανταλλάγματος, με σκοπό τη βοήθεια προς το συνάνθρωπο και την κοινωνία ευρύτερα».

Επιμέλεια: Ντόρα Κυπριώτη, Εκπαιδευτικός

 

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα της θεματικής ενότητας του Εθελοντισμού, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ δημοτικού πραγματοποίησαν μια διαδικτυακή συνάντηση με την κ. Κρεούζη Ευρυδίκη, εκπρόσωπο της εθελοντικής οργάνωσης της ActionAid.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο της ΑctionAid, αλλά και να λύσουν πολλές απορίες τους σχετικά με το πρόγραμμα αναδοχής παιδιού του οργανισμού, στο οποίο συμμετέχουν κάθε χρόνο μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Η συνάντησή μας με εκπροσώπους του οργανισμού αποτέλεσε το έναυσμα για τη συνέχεια των εθελοντικών δράσεων των μαθητών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου Bazaar.

Φωτογραφίες