Φυσικά και μπορούμε να εξασκηθούμε με αυτόν τον τρόπο! Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού του Σχολείου μας έφτιαξαν έναν γευστικότατο σοκολατένιο κορμό ακολουθώντας τις οδηγίες εκτέλεσης της συνταγής σε όλες τις εγκλίσεις. Η βιωματική εκμάθηση των εγκλίσεων ενεργοποίησε το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των μαθητών, οι οποίοι ανταμείφθηκαν, όχι μόνο γνωστικά, αλλά και γευστικά από το αποτέλεσμα της γλυκιάς τους δημιουργίας.

Επιμέλεια: Ρένα Κακούλη, Εκπαιδευτικός

 

Αρχικά, τα παιδιά εξασκήθηκαν στη συγγραφή κειμένων οδηγιών γράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση των αγαπημένων τους συνταγών.

 Στη συνέχεια, μία από τις παραπάνω συνταγές επιλέχθηκε με κλήρωση και, αφού συγκεντρώθηκαν τα ανάλογα υλικά,  οι μικροί δημιουργοί γεύσεων  χωρίστηκαν σε ομάδες  και ανέλαβαν δράση στο Εστιατόριο Rest Point των Εκπαιδευτηρίων μας.

Η μία ομάδα έδινε τις οδηγίες εκτέλεσης στην άλλη ομάδα στην έγκλιση, στο πρόσωπο και στον αριθμό που υποδείκνυε ο συντονιστής. Αν η οδηγία ήταν λανθασμένη, η ομάδα δεν προχωρούσε στην εκτέλεση.

Η βιωματική εκμάθηση των εγκλίσεων ενεργοποίησε το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των μαθητών, οι οποίοι ανταμείφθηκαν, όχι μόνο γνωστικά, αλλά και γευστικά από το αποτέλεσμα της γλυκιάς τους δημιουργίας.

Φωτογραφίες