Το ελάφι Dama Dama ή αλλιώς Πλατώνι, το ψαράκι του γλυκού νερού Γκιζάνι και η χαρακτηριστική πεταλούδα της Ρόδου, η Πανάξια, αποτελούν τα χαρακτηριστικότερα είδη ενδημικών ζώων του νησιού μας!

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα τον 2ο Θεματικό Άξονα «Φροντίζω το περιβάλλον», οι μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων μας παρατήρησαν φωτογραφίες από σημεία του τόπου μας και γνώρισαν τρία ενδημικά είδη ζώων.

Πιο συγκεκριμένα, μας συστήθηκε το ελάφι Dama Dama ή αλλιώς Πλατώνι, το ψαράκι του γλυκού νερού Γκιζάνι, μα πάντα ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η χαρακτηριστική πεταλούδα της Ρόδου, η Πανάξια!

Τη γνωρίσαμε καλύτερα, όταν μας αφηγήθηκε τον κύκλο της ζωής της, τα μέρη του νησιού που ζει και γεννάει, τον κάβουρα εχθρό της, μα και τους φίλους της τον ποταμό Πελεκάνο και τη μοσχομυριστή ζυθιά. Μας είπε τι να προσέξουμε αν την επισκεφθούμε το πρωί που θα κοιμάται και εμείς της υποσχεθήκαμε πως θα σταθούμε προστάτες αυτού του όμορφου και σπάνιου εντόμου.

Για να ενισχύσουμε την σύνδεση μαζί της, την κατασκευάσαμε με τρεις διαφορετικούς τρόπους: με πλαστελίνη, με πον πον αλλά και με την μπάρα BEE BAR που δημιούργησαν πέρσι οι μαθητές του Επιχειρηματικού Ομίλου των Εκπαιδευτηρίων μας.

Φωτογραφίες