Παρουσίαση βιβλίου

 

­­­­­­­­­­­Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και οι Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μυρσίνης Λενούδια: «Μια παράξενη καρδιά – Η ιστορία του κόσμου σαν παραμύθι».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022 στις 18:30 στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Για το βιβλίο και την εκπαιδευτική του προσέγγιση θα μιλήσουν:

Ο Κυριάκος Κυριακούλης, Φυσικός, Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων, η Ζωή Ζαΐρη, Εκπαιδευτικός, ΜΑ και η Κέλλυ Ιωαννίδου-Καλέντη, Εκπαιδευτικός, Εκδότρια.

Την παρουσίαση συντονίζει η Πόλυ Χατζημάρκου, Ιστορικός Τέχνης και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Ξανθόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής «ΡΟΔΙΩΝ ώδειον».

Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πώς ξεκίνησε η ζωή, πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν, οι πλανήτες, πότε εμφανίστηκε ο άνθρωπος;

Μια παραμυθένια αφήγηση για την ιστορία του κόσμου μας. Ένα ταξίδι στο σύμπαν που απαντά σε βασικά ερωτήματα και φέρνει σε επαφή τα παιδιά με εντυπωσιακά στοιχεία όπως οι γαλαξίες, με επιστημονικές πληροφορίες όπως το Πρωτοκύτταρο, μέσα από μια φαντασιακή όσο και ρεαλιστική διαδρομή στον χρόνο.

Η Μυρσίνη Λενούδια γεννήθηκε στη Σαμοθράκη. Ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός Θεάτρου στη Ρόδο. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θέατρο. Έχει εργαστεί στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς και σε σχολεία του απόδημου Ελληνισμού. Είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν στο θέατρο, στην εκπαίδευση και στη δημιουργική γραφή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 1988, γράφει βιβλία για παιδιά. Επίσης, υλικό από βιβλίο της έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο Γλώσσας της Ε’ Δημοτικού.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Dimokratiki.gr, Rodiaki.gr, Rodosreport.gr 12vima.gr, iporta.gr, enlefkotv.com.