Την Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, η καλοκαιρινή ομάδα του ΡΟΔΙΩΝ ΚΔΑΠ «Νησάκια» που αποτελείται από μαθητές/τριες της Α’ και της Β’ Δημοτικού, με εκπαιδευτικό και υπεύθυνο της συγκεκριμένης δράσης τον κ. Όμηρο Γιαννά, φιλοξένησαν με ιδιαίτερη χαρά τη συγγραφέα κ. Μαρία Αρβανιτάκη, με σκοπό την παρουσίαση του βιβλίου της «Ο Ιππότης και ο Δράκος της Ρόδου».

Επιμέλεια: Ραφαέλα Καβάσιλα, Υπεύθυνη Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «ΡΟΔΙΩΝ ΚΔΑΠ»

 

Το βιβλίο αναφέρεται στον καιρό των Ιπποτών, όπου ένας νεαρός Ιππότης αποφασίζει -παρά τις απαγορεύσεις των ανωτέρων του- να σκοτώσει τον φοβερό δράκο που ζούσε στη ροδιακή ύπαιθρο και κατασπάραζε ανθρώπους και ζώα. Η απόφαση αυτή τον φέρνει αντιμέτωπο με τον περίγυρό του, αλλά και με τους δικούς του φόβους.

Όλη την εβδομάδα τα παιδιά προετοιμάστηκαν, κάνοντας ένα ταξίδι στη Ρόδο του 14ου αιώνα, μέσα από τις περιπέτειες του ιππότη Θεοντόν ντε Γκοζόν και των υπόλοιπων ηρώων του βιβλίου. Ακόμα, μέσα από τον συγκεκριμένο θρύλο επεξεργάστηκαν μηνύματα θάρρους και γενναιότητας στις δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν στη ζωή.

Έτσι, μετά τη μελέτη και ανάλυση του βιβλίου, η ανάγκη τους να γνωρίσουν τη συγγραφέα ήταν ουσιαστική. Η κ. Αρβανιτάκη με παραστατικό τρόπο ξεδίπλωσε τις σκέψεις της για τους τοπικούς μας μύθους, αντάλλαξε απόψεις με τα παιδιά και  απάντησε με μεγάλη χαρά στα ερωτήματά τους. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προσφορά ενός έντυπου υλικού στη συγγραφέα, που περιείχε ζωγραφιές των παιδιών εμπνευσμένες από το βιβλίο, αλλά και μιας ομαδικής κατασκευής, ως δείγμα του ενθουσιασμού που νιώσαμε όλοι μας από αυτή την παρουσίαση.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο βιβλίο ψηφίστηκε ως η κορυφαία επιλογή στην κατηγορία «Καλύτερο βιβλίο από Ρόδιο συγγραφέα» και ως η καλύτερη επιλογή στην κατηγορία «Καλύτερο βιβλίο με θέμα τη Ρόδο».

Ευχαριστούμε τη συγγραφέα για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στα μαγικά της ταξίδια στους κόσμους των βιβλίων!