Ο προπονητής του «ΡΟΔΙΩΝ Άθλησις» και καθηγητής Φυσικής Αγωγής στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», Αριστοτέλης Χατζηφούντας, είναι και εκπληκτικός λυράρης!

Αρθρογραφεί ο Μάκης Δούβαλης

 

Είναι από τους πλέον ανερχόμενους προπονητές μπάσκετ της Δωδεκανήσου, είναι όμως και… λυράρης, συνδυάζοντας αρμονικά τις δύο μεγάλες του αγάπες. Ο λόγος για τον προπονητή του «ΡΟΔΙΩΝ Άθλησις» και καθηγητή Φυσικής Αγωγής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», Αριστοτέλη Χατζηφούντα, ο οποίος καταφέρνει και συνδυάζει και τα δύο στη ζωή του, δημιουργώντας μία μοναδική ισορροπία σε όλα τα επίπεδα.

Ο 30χρονος καθηγητής Φυσικής Αγωγής (από τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης) με ειδικότητα στο μπάσκετ γεννήθηκε το 1992 και έχει καταγωγή από την πανέμορφη Τήλο. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στις ακαδημίες του Διαγόρα, στον οποίο παρέμεινε μέχρι το 2010, όταν δηλαδή εισήχθη στα ΤΕΦΑΑ της Θεσσαλονίκης, από τα οποία αποφοίτησε το 2014.

Το 2015 δημιούργησε μαζί με τον Νίκο Φραγκεσκάκη το ανδρικό τμήμα του «ΡΟΔΙΩΝ Άθλησις», ενώ η αθλητική του πορεία ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατό του. Αυτό, κάθε άλλο παρά τον απογοήτευσε, αφού ξεκίνησε να δίνει οδηγίες από τον πάγκο και το κάνει καθημερινά με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Αριστοτέλης Χατζηφούντας τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο «ΡΟΔΙΩΝ Άθλησις», με το οποίο φέτος έφτασε μία… ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ Κατηγορία Δωδεκανήσου, ενώ ο ίδιος… μοιράζει την ώρα του και με την άλλη μεγάλη… αγάπη του! Τη λύρα!

Φοίτησε στο μουσικό σχολείο της Ρόδου μικρός ξεκίνησε να παίζει κιθάρα, ενώ και η λύρα μπήκε από νωρίς στη ζωή του και έκτοτε δεν την αποχωρίζεται. Φυσικά και τραγουδάει, παραδοσιακά και έντεχνα και δεν είναι λίγες οι φορές που οι αθλητές του έχουν πάει για να τον ακούσουν σε νυχτερινά μαγαζιά.

«Είναι δύσκολο να συνδυαστούν και τα δύο, διότι για το μπάσκετ δουλεύεις όλη μέρα και η λύρα με το τραγούδι είναι τα βράδια. Αν το φέρεις όμως σε ισορροπία, μπορείς να τα καταφέρεις. Δεν μπορώ να αποχωριστώ κάποιο από τα δύο. Για να έχω ισορροπία και αρμονία στη ζωή μου, επιβάλλεται για μένα η μέρα μου να συνδυάζεται με το μπάσκετ, τη λύρα και το τραγούδι. Το μπάσκετ είναι το πάθος μου, αυτό που σπούδασα, το μικρόβιο που έχω μέσα μου και το σκέφτομαι όλη μέρα. Η μουσική είναι η ξεκούρασή μου, μ’ αυτή αδειάζει το μυαλό μου», λέει ο Αριστοτέλης Χατζηφούντας ο οποίος παίζει λύρα περισσότερα από 15 χρόνια.

Και μας διηγείται μία όμορφη ιστορία από τις… μουσικές βραδιές του. «Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα όταν έρχονται οι γονείς των αθλητών ή και οι ίδιοι παίκτες μου στα live.

Νιώθω πραγματικά πιο όμορφα και οικογενειακά. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να παίζεις μπροστά στους αθλητές σου.

Κάποια στιγμή ήρθε ένας μικρός αθλητής μου στον χώρο που τραγουδούσα, ο οποίος είναι πολύ ευγενικός μέσα στο παρκέ, και μου είπε “βάλε ένα ζεϊμπέκικο”. Μου έχει μείνει αυτή η στιγμή».

Όσον αφορά στη φετινή χρονιά με το «ΡΟΔΙΩΝ Άθλησις», ο 30χρονος προπονητής είπε: «Η σεζόν δεν τελείωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για μας, αφού δεν μπορέσαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Πάντως, ο στόχος μας επιτεύχθηκε και με το παραπάνω και βάλαμε τις βάσεις για να δυναμώσουμε κι άλλο το ανδρικό μας τμήμα. Αυτό δίνει και κίνητρο στους νεαρούς αθλητές των ακαδημιών».

Πηγή: Η μελωδία της ευτυχίας – EOK Magazine (basket.gr)