Το σχολείο μας υποδέχθηκε αγαπημένα πρόσωπα από την Πράγα και οι χώροι του γέμισαν, για μια ακόμη φορά, χαρούμενες φωνές και ζεστά χαμόγελα! Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «EU Operational program for individual development of the students». Η επίσκεψη μαθητριών, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου «The KGM / Classical Gymnazium and Lyceum Prague Modrany» έγινε σε συνεργασία με το πρακτορείο «Fisher Group», με υπεύθυνη την κ. Hana Prokešová (contracting manager).

Επιμέλεια: Σταυρούλα Αρνιθενού, Μαθηματικός 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δράση μας συμμετείχαν οι μαθήτριες Μαρία Παρινού, Μαρία – Μάγια Παρασκευά και Μαρία- Μιχαέλα Χαιρέτη του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας των Εκπαιδευτηρίων μας, οι οποίες παρουσίασαν στην αγγλική γλώσσα το φετινό προϊόν της εικονικής εταιρίας τους, τις μπάρες δημητριακών «BeeBars».

Η ανταλλαγή απόψεων για το εκπαιδευτικό σύστημα Ελλάδας και Τσεχίας και οι εύστοχες τοποθετήσεις για επίκαιρα ζητήματα ανέδειξαν την αξία της γόνιμης αλληλεπίδρασης και της πολυπολιτισμικότητας. Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας ενθουσιάστηκαν με την παρουσίαση της φιλοσοφίας και των πολλαπλών δράσεων των Εκπαιδευτηρίων μας από τους εκπαιδευτικούς κ. Αρνιθενού Σταυρούλα – Μαθηματικό και κ. Τσίκο Βασίλη – Φυσικό. Παράλληλα, εντυπωσιάστηκαν με τη θερμή φιλοξενία μας, που ολοκληρώθηκε με ξεναγήσεις στους χώρους μας, με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, με αλμυρά κεράσματα από το εστιατόριό μας «Restpoint» και με γλυκές λιχουδιές «BeeBars».

Οι φιλοξενούμενοί μας έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την υπόσχεσή μας ότι θα τους επισκεφθούμε σύντομα στην όμορφη χώρα τους!