Ως ένα φρέσκο κεφάλαιο στον εκπαιδευτικό όμιλο «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «ΡΟΔΙΩΝ ΚΔΑΠ» ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις τον Σεπτέμβριο του 2021. Έκτοτε, υποδέχεται παιδιά από 5 έως 12 χρονών και αυτοπροσδιορίζεται ως εξής:

«Το “ΡΟΔΙΩΝ ΚΔΑΠ” είναι για τα παιδιά ένας τόπος δημιουργίας παιδικών αναμνήσεων και φιλικών σχέσεων, είναι το δικαίωμα στην ξεκούραση και την εκτόνωση μετά από μια γεμάτη ημέρα στο σχολείο, είναι η εξερεύνηση του Εαυτού μέσα από διάφορα πρίσματα, είναι το πολύτιμο αγαθό του ελεύθερου χρόνου».

Επιμέλεια: Ραφαέλα Καβάσιλα: Υπεύθυνη του ΡΟΔΙΩΝ ΚΔΑΠ – Νηπιαγωγός

 

Το «ΡΟΔΙΩΝ ΚΔΑΠ» εδρεύει στις άνετες εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», αξιοποιώντας για τις δημιουργικές του δράσεις τις αίθουσες της ζωγραφικής, της βιβλιοθήκης «ΕΡΩΔΙΟΣ», της αίθουσας «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», της ρομποτικής, της αίθουσας φυσικών επιστημών «ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ», αλλά και όλους τους προαύλιους χώρους που δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία της άμεσης επαφής με τη φύση. Παρακάτω, παρουσιάζονται τα εργαστήρια ελεύθερης έκφρασης που απαρτίζουν το καθημερινό πρόγραμμα του «ΡΟΔΙΩΝ ΚΔΑΠ», σε ωράριο 14:30-20:30 κατά τη λειτουργία των σχολείων και 08:00-16:00 κατά τη διακοπή των σχολείων (Χριστούγεννα-Πάσχα-καλοκαίρι-εθνικές γιορτές).

Ακόμα, στο «ΡΟΔΙΩΝ ΚΔΑΠ» δίνεται η δυνατότητα δωρεάν καθημερινής απασχόλησης στα παιδιά των ωφελούμενων από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μητέρων. Για όσες δεν δικαιούνται το απαιτούμενο voucher, συνιστώνται οικονομικά πακέτα συμμετοχής ανά ώρα, ημέρα, εβδομάδα, μήνα ή έτος, με πολλά δελεαστικά «προνόμια». Τέλος, το «ΡΟΔΙΩΝ ΚΔΑΠ» συνδυάζεται έξυπνα με τις υπόλοιπες δράσεις του σχολείου (μελέτη, ωδείο, άθληση) και παρέχει στα μέλη του μετακινήσεις με σχολικό λεωφορείο, επιδοτούμενες από τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι δίνει φτερά στη χρωματιστή σκέψη των παιδιών και αναδεικνύει τις ποικίλες μορφές που μπορεί να πάρει το Παιχνίδι, όχι μόνο ως απαραίτητο συστατικό για το υγιές μεγάλωμα των παιδιών, αλλά κυρίως ως αναφαίρετο δικαίωμά τους!

Φωτογραφίες