Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» παρουσίασαν με κέφι και χαρά τη θεατρική παράσταση «Πού πας, ήλιε;» την Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022, στο Κλειστό Γυμναστήριο του αθλητικού κέντρου «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις».

 

Η περιπέτεια του ήρωα Γιάννη, επιτεύχθηκε με επιτυχία. Μέσα από ένα μακρύ ταξίδι ανακάλυψε πού βρίσκονται τα παλάτια του ήλιου. Σε αυτό το ταξίδι προς τη γνώση, σύντροφοί του ήταν η ίδια η φύση και τα πλάσματά της. Δεν σταμάτησε ποτέ να συνδιαλέγεται μαζί τους, να πειραματίζεται κάνοντας υποθέσεις, για να δώσει λύσεις στα εμπόδια που έβρισκε στον δρόμο του. Στο τέλος, κατάφερε να δώσει την απάντηση στο αίνιγμα της γοργόνας: «Μια σφαίρα γυρνά γύρω από τον εαυτό της και κυκλώνει γύρω, γύρω το φως που βρίσκεται μακριά της. Όταν το βλέπει, φωτίζει το χαμόγελό της κι όταν του γυρίζει την πλάτη σκοτεινιάζει μέχρι να το ξαναδεί», με τη βοήθεια της Καπετάνισσας, γιατί στον δρόμο προς τη γνώση όλοι χρειαζόμαστε έναν μέντορα, που θα σέβεται τα όνειρα, τις ιδέες, τις σκέψεις και τη φαντασία μας!

Το σενάριο ήταν της Διευθύντριας του Νηπιαγωγείου κ. Βούλας Μαράντου. Η ιδέα του σεναρίου βασίστηκε στις ιδέες και τις σκέψεις των παιδιών για τον φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει. Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου πραγματοποίησαν ένα υπέροχο ταξίδι κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες και βιώνοντας όμορφα συναισθήματα. Αρωγοί στη διαδρομή ήταν το Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών «FAnTASIA» (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το University College Dublin) και το παραμύθι «Τα παλάτια του ήλιου» του Δρ. Χρήστου Ιωαννίδη.

Συγχαίρουμε θερμά όλα τα παιδιά που συμμετείχαν για την προσπάθεια που κατέβαλαν και το εκπληκτικό θέαμα που απολαύσαμε, καθώς επίσης και τις εκπαιδευτικούς που τα εμψύχωσαν.

Φωτογραφίες