Το Κολλέγιο IdEF – Το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδος διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση του προγράμματος σπουδών του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 19:00, στην αίθουσα Καλλιπάτειρα των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Ομιλητές:

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (STAPS) του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF κύριος Μανώλης Βασιλειάδης και η Υπεύθυνη ενημέρωσης για το Κολλέγιο IdEF κυρία Ισμήνη Γιαννοπούλου.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα εξής:

– Παρουσίαση του Κολλεγίου IdEF

Το ιδιωτικό κολλέγιο Institution d’Etudes Francophones (IdEF) άρχισε τη λειτουργία του το 1995 συμπράττοντας με το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord, με σκοπό την παροχή των ακαδημαϊκών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Sorbonne Paris Nord στην Ελλάδα. Οι φοιτητές του IdEF είναι κανονικά εγγεγραμμένοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord, έχουν την ίδια φοιτητική ιδιότητα και λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση με τους φοιτητές που σπουδάζουν στο Παρίσι.

– Τμήμα Φυσικής Αγωγής και παρουσίαση του Προγράμματος Σπουδών

Το τμήμα «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» του ιδιωτικού κολλεγίου IdEF προσφέρει ένα υψηλό και σύγχρονο επίπεδο ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικής εφαρμογής για εκείνους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού.

Τα μαθήματα διδάσκονται στα Ελληνικά και οι φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι στο Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord και έχουν την ίδια φοιτητική κάρτα και την ίδια φοιτητική ιδιότητα με τους φοιτητές της Γαλλίας. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των τριών ετών φοίτησης απονέμεται στους φοιτητές το πτυχίο Licence του τμήματος «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» από το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord.

 Τμήμα Νομικής και παρουσίαση του Προγράμματος σπουδών

Η σχολή Νομικής του Κολλεγίου IdEF έχει ως παιδαγωγικό στόχο την άρτια εκμάθηση των βασικών θεωρητικών γνώσεων της Νομικής επιστήμης, της Νομικής ορολογίας καθώς και τη διαμόρφωση επαγγελματιών και στελεχών υψηλής ποιότητας.

Ο απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Κολλεγίου IdEF θα κατέχει άριστα τις θεμελιώδεις γνώσεις της Νομικής, τον τρόπο ανάγνωσης των δικαστικών αποφάσεων, θα μιλάει άριστα τη γαλλική και την αγγλική γλώσσα και ειδικά τη νομική ορολογία, και θα γνωρίζει τους κανόνες του δημοσίου διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών σχέσεων.

– Τάσεις στον τομέα της Φυσικής ΑγωγήςΘα παρουσιαστούν οι τάσεις στον τομέα της Φυσικής Αγωγής για το 2022. Θα γίνει Παρουσίαση των ειδικοτήτων – κατευθύνσεων και την πρακτικής άσκησης Stage των φοιτητών.

Σας περιμένουμε όλους!