Με εξαιρετική επιτυχία και ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 από τις 10:00 έως τις 13:00, η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης & Τέχνης» και «Το Μονοπάτι Λογοτεχνίας» που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο δημοφιλές «Μονοπάτι  Λογοτεχνίας», όπου ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου ξεδιπλωνόταν βήμα βήμα. Πρόκειται για ένα ονειρικό ταξίδι γνώσης και ψυχαγωγίας ανάμεσα σε αγαπημένους ήρωες και συγγραφείς. Περιπετειώδεις και απρόσμενες δραστηριότητες, αναδύονταν στις «γωνιές – σταθμούς» του σχολικού χώρου που έκρυβαν σπαζοκεφαλιές, ερωτήσεις και γρίφους.

Οι μεγαλύτεροι μαθητές, οι γονείς αλλά και οι φίλοι του σχολείου επισκέφθηκαν την πιο πολυσυζητημένη έκθεση ερευνητικών εργασιών των μαθητών και του έργου των ομίλων που λειτουργούν στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Φέτος, η έκθεση αποτελούνταν από διαμορφωμένα περίπτερα με εργασίες που αντλούσαν τη θεματολογία τους από τα πεδία των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, της οικονομίας, του περιβάλλοντος, της τέχνης και του πολιτισμού.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γηπέδων για το άθλημα Padel Tennis. Ο χώρος που ήδη έχει διαμορφωθεί είναι μοναδικός στη Ρόδο και αποτελεί μια από τις καλύτερες υποδομές άθλησης της διάσημης δραστηριότητας σε πανελλήνιο επίπεδο, καθώς διαθέτει 3 γήπεδα με τις υψηλότερες προδιαγραφές επαγγελματικού τάπητα. Το Padel Tennis είναι ένας συνδυασμό tennis, squash, ρακέτας και παίζεται σε ένα ειδικό γήπεδο. Έγινε επίδειξη του παιχνιδιού από την ομάδα των προπονητών, ενώ αμέσως μετά οι καλεσμένοι δοκίμασαν τις ικανότητες τους στο νέο παιχνίδι.

Την «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης & Τέχνης» και το «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» επισκέφτηκαν ένα (πέρα από κάθε προσδοκία) μεγάλο πλήθος γονέων, παιδιών και φίλων των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και αποχώρησαν με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις. 

Φωτογραφίες