Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν μέλη του «Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Σχολείου μας. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Επιχειρηματικότητα – Αγωγή Σταδιοδρομίας». Τους μαθητές υποδέχτηκαν η κ. Σταυρούλα Αρνιθενού, αλλά και μαθητές, οι οποίοι αποτελούν μέλη του Ομίλου Επιχειρηματικότητας.

Επιμέλεια: Ροδάνθη Χριστοδούλου, Εκπαιδευτικός

 

Αρχικά, οι μαθητές γνώρισαν τις αρχές της επιχειρηματικότητας και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες, ώστε να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία. Στη συνέχεια, τα μέλη του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας παρουσίασαν το προϊόν που δημιούργησαν, τις υγιεινές μπάρες δημητριακών «Bee Bars». Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτυπώθηκαν όλα τα στάδια από την αρχική ιδέα έως τη δημιουργία του τελικού προϊόντος, ενώ δόθηκε έμφαση στους τρόπους με τους οποίους προωθήθηκε το συγκεκριμένο προϊόν προς το κοινό.

Επιπλέον, τα παιδιά συγκέντρωσαν πληροφορίες για τα επαγγέλματα τα οποία ήταν αναγκαία για τη δημιουργία της επιχείρησης του Ομίλου, όπως του Υπεύθυνου Οικονομικών, του Υπεύθυνου Παραγωγής, Επικοινωνίας αλλά και του Υπεύθυνου Πωλήσεων και «Marketing». Στο τέλος, τα παιδιά κλήθηκαν να συμπληρώσουν τα δικά τους φύλλα εργασίας με ερωτήματα που αφορούσαν στην Επιχειρηματικότητα, την προώθηση ενός προϊόντος, αλλά και μαθηματικά προβλήματα.

Ευχαριστούμε θερμά τον «Όμιλο Νεανικής Επιχειρηματικότητας» και την κ. Σταυρούλα Αρνιθενού, υπεύθυνη του Ομίλου.

Φωτογραφίες