Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία» παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ρόδου με τίτλο « Τα ενδημικά φυτά και ζώα της Ρόδου με αφίσα AR». Με τη βοήθεια της διαδραστικής αφίσας με θέμα τα ζώα και τα φυτά που συναντούμε στο νησί της Ρόδου, τα παιδιά αναγνώρισαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους καθώς και τις απειλές και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

Επιμέλεια: Ελευθερία Βασιλείου & Βάσω Πίνδη , Εκπαιδευτικοί

 

Με τη βοήθεια της διαδραστικής αφίσας με θέμα τα ζώα και τα φυτά που συναντούμε στο νησί της Ρόδου, τα παιδιά αναγνώρισαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους καθώς και τις απειλές και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν. Οι μαθητές μέσα από βίντεο, άρθρα και πίνακες που υπάρχουν διαθέσιμα στην εφαρμογή γνώρισαν την «Παιώνια», τη «Φούσκα» και τον «Κρόκο» της  Ρόδου, ενώ άντλησαν επίσης πληροφορίες για το ελάφι «Πλατόνι», το «αλογάκι της Αρχαγγέλου» και το «κουνάβι» της Ρόδου.

Στην προσπάθεια αναζήτησης πληροφοριών βοήθησαν τους μικρούς ερευνητές και οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ ΄ Δημοτικού, οι οποίοι παρουσίασαν με ιδιαίτερο ζήλο τις εργασίες τους με θέμα το «Πλατόνι της Ρόδου», σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, το προσδόκιμο ζωής και τις βασικές διαφορές μεταξύ του αρσενικού και θηλυκού ελαφιού.

Η δράση έλαβε τέλος με τα χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπα όλων των παιδιών.

Φωτογραφίες