Η Ιστορία της Γ’ Δημοτικού αποτελεί ένα ταξίδι στους μύθους και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Επιμέλεια: Θεοδώρα Κυπριώτη, Εκπαιδευτικός

 

Ο Ηρακλής, ένας διαχρονικός ήρωας, ενέπνευσε τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα δικό τους επιτραπέζιο παιχνίδι.

Πιο συγκεκριμένα, αφού γνώρισαν τους άθλους του αγαπημένου τους μυθολογικού ήρωα, Ηρακλή, συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους και δημιούργησαν τις ερωτήσεις του παιχνιδιού. Στη συνέχεια, επέλεξαν τον αγαπημένο τους άθλο και τον εικονογράφησαν, ώστε να αποτελέσει μέρος του παιχνιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δράση των μαθητών δε σταμάτησε στη δημιουργία του παιχνιδιού. Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, στη θεματική ενότητα με τίτλο «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ»- «Εθελοντισμός», τα παιδιά υποστήριξαν τη δράση της εθελοντικής οργάνωσης “Actionaid”, με την αναδοχή ενός παιδιού, συγκεντρώνοντας χρήματα με την πώληση του επιτραπέζιου παιχνιδιού τους.

Φωτογραφίες