Η συμμετοχή των παιδιών σε παιχνίδια, όπως το  «Brain Teasers», αποτελούν μια ελκυστική πρόκληση που συνδυάζει την ευχάριστη μάθηση με την αποτελεσματική συνεργασία. 

Επιμέλεια: Φωτεινή Βεργούλλη, Μαθηματικός

 

Τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022, με αφορμή την ημέρα του αριθμού π, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» οργάνωσαν το μαθηματικό παιχνίδι «Brain Teasers».

Στο μαθηματικό παιχνίδι συμμετείχαν μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου, οι οποίοι χωρίστηκαν σε ομάδες και έπρεπε σε δεδομένο χρόνο να λύσουν μαθηματικούς γρίφους και προβλήματα λογικής. Η καθαρή σκέψη, η λογική και η συνεργασία, ήταν αρκετά εφόδια για την επίλυση αυτών γρίφων. Οι μαθήτριες και οι μαθητές των ομάδων που διακρίθηκαν κέρδισαν βιβλία με πρωτότυπα μαθηματικά προβλήματα.

Η συμμετοχή των παιδιών σε παιχνίδια, όπως το  «Brain Teasers», αποτελούν μια ελκυστική πρόκληση που συνδυάζει την ευχάριστη μάθηση με την αποτελεσματική συνεργασία. Τα Μαθηματικά, που αποτελούν σύμφωνα με τις διεθνείς στατιστικές έναν από τους «φόβους» των μαθητών, μετατρέπονται σε ένα μάθημα που αποκαλύπτει τη γοητεία και τη δύναμη του με κατάλληλες βιωματικές, δημιουργικές διδασκαλίες και με διαγωνισμούς – παιχνίδια, όπως το «Brain Teasers».

 

Φωτογραφίες