Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 7ης Μαρτίου περιλαμβάνει:

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022, στις 11:00 π.μ.

«Ψηφίδες ιστορίας της Ρόδου και της Δωδεκανήσου»

Μαθήτριες και μαθητές από τον όμιλο «Ερευνητικής ιστορίας» ρωτούν και συζητούν με τον συγγραφέα και ξεναγό, κ. Θεοφάνη Μπογιάννο, την ιστορία της Ρόδου και γενικά της Δωδεκανήσου.

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022, στις 11:00 π.μ Ιδεολόγιον.

«Τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα. Με αφορμή την επέτειο της Ενσωμάτωσης, μαθητές συζητούν με τη Λένα Διβάνη»

Οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου θα συζητήσουν με την ακαδημαϊκό και συγγραφέα κυρία Λένα Διβάνη για την ιστορία της Δωδεκανήσου, από την αρχαιότητα έως την ενσωμάτωση με την μητέρα Ελλάδα.

Στο διαδικτυακό Ιδεολόγιον έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τη διαπρεπή ακαδημαϊκό και συγγραφέα, κ. Λένα Διβάνη. Η κ. Διβάνη διετέλεσε καθηγήτρια Ιστορίας της Εξωτερικής Πολιτικής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δίδασκε ελληνική και βαλκανική ιστορία του 20ού αιώνα σε προπτυχιακό επίπεδο καθώς και μειονοτικά προβλήματα των Βαλκανίων σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Επίσης, έχει δημοσιεύσει ιστορικές μελέτες, συλλογές διηγημάτων και μυθιστορημάτων, ενώ έχει γράψει μεταξύ άλλων βιβλία για παιδιά και θεατρικά έργα.

Στη  συζήτηση των μαθητριών και των μαθητών με την κ. Διβάνη θα αναδειχθούν γνωστές αλλά και άγνωστες, στο ευρύ κοινό, πτυχές της ιστορίας των Δωδεκανήσων από την αρχαιότητα έως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την ενσωμάτωση με την Ελλάδα.