Η «Καγκουρό Ελλάς» έλαβε την απόφαση να μην γίνει φέτος ο Διαγωνισμός Καγκουρό, λόγω κορωνοϊού. Ο κ. Λάμπρου Μιχάλης, ο οποίος εκπροσωπεί το διαγωνισμό στην Ελλάδα, εξηγεί τους λόγους αυτής της απόφασης:

«Παρά τη σχετική χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων, η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι ακόμα ρευστή. Άλλωστε, οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας επισημαίνουν, ορθότατα, ότι υπερέχει η ασφάλεια των παιδιών, ενώ η αξία του εκάστοτε διαγωνισμού έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Είναι αυτονόητο ότι η σοφότερη ενέργεια είναι να προστατέψουμε τα παιδιά μας, χωρίς ενδοιασμούς.

Παράλληλα, ως ακαδημαϊκός άνθρωπος, δεν επιθυμώ να διενεργήσω τον διαγωνισμό διαδικτυακά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ο σωστός τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι στο Σχολείο, με φυσική παρουσία των μαθητών, σε ένα πανηγύρι των Μαθηματικών. Οποιαδήποτε υποβάθμιση αυτής της θεμελιώδους αρχής συγκρούεται με τα παιδαγωγικά οφέλη του διαγωνισμού. Ο στόχος είναι να έχει ο μαθητής τη χαρά ότι συμμετέχει με τους συμμαθητές του σε μία ανοικτή ευγενή άμιλλα για την οποία θα αξιολογηθεί αξιοκρατικά.»