Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας ευαισθητοποιήθηκαν και αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα της φύσης ως πηγή ζωής. Με την επίσκεψή μας στο μουσείο ορυκτολογίας και παλαιοντολογίας Σταματιάδη, γνωρίσαμε τα ορυκτά και θαυμάσαμε τον μοναδικό κόσμο των πολύτιμων λίθων και απολιθωμάτων, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας για την ιστορία και εξέλιξη του μοναδικού πλανήτη Γη.

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

Το πρώτο Μουσείο ορυκτολογίας και παλαιοντολογίας της Ρόδου, το γεωλογικό Μουσείο «Σταματιάδη», επισκέφθηκαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Σκοπός του Μουσείου είναι η προώθηση της γεωλογικής επιστήμης σε έναν χώρο εκπαίδευσης και μάθησης. Μέσω της παρατήρησης, οι μαθητές μας ευαισθητοποιήθηκαν και αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα της φύσης ως πηγή ζωής. Με την επίσκεψή μας γνωρίσαμε τα ορυκτά και θαυμάσαμε τον μοναδικό κόσμο των πολύτιμων λίθων και απολιθωμάτων, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας για την ιστορία και εξέλιξη του μοναδικού πλανήτη Γη.

Επίσης, είδαμε από κοντά και θαυμάσαμε τα δημιουργήματα της φύσης του τόπου μας αλλά και άλλων μακρινών ηπείρων, ακόμα και κομμάτια από μετεωρίτες! Η επίσκεψή μας αποτέλεσε δράση του σχεδίου εργασίας «Μαθαίνω για τους σεισμούς και τα ηφαίστεια».

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σταματιάδη για την καλή του διάθεση και την κατατοπιστική ξενάγηση.

Φωτογραφίες