Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ Δημοτικού απόλαυσαν το εορταστικό μενού στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα «Καλλιπάτειρα», φορώντας επίσημη ενδυμασία. Στη συνέχεια, χόρεψαν βιεννέζικο βαλς, αποχαιρετώντας με τον πιο ξεχωριστό τρόπο το σχολείο τους για τις γιορτές.

Επιμέλεια: Ζωή Ζαΐρη & Σοφία Χαλκιά, Εκπαιδευτικοί

 

Μια μέρα γεμάτη ξεχωριστές στιγμές και πολλά χαμόγελα βίωσαν τα παιδιά της Β΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Οι μαθήτριες και οι μαθητές προσήλθαν από το πρωί στο σχολείο φορώντας τα «καλά» τους.

Η προετοιμασία για το «Επίσημο Γεύμα των Χριστουγέννων» περιλάμβανε τη γνωριμία των παιδιών με τους τρόπους σωστής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια του φαγητού καθώς και τρόπους καλής συμπεριφοράς σε επίσημο γεύμα. Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά γνώρισαν το βιβλίο της Ελένης Σταματούδη «Savoir Vivre για παιδιά – καλοί τρόποι στο τραπέζι», το οποίο κέρδισε το ενδιαφέρον τους. Έτσι, με μεγάλο ενθουσιασμό μπήκαν στον ρόλο που απαιτούσε η περίσταση και στον οποίο κατάφεραν να αντεπεξέλθουν με μεγάλη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα «Καλλιπάτειρα» συνέβαλε στη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας, καθώς επίσης και το ειδικό μενού που επιμελήθηκε το εστιατόριο «Rest Point» των Εκπαιδευτηρίων, προδιαθέτοντας αντίστοιχα τους μικρούς  συνδαιτημόνες. Το γεύμα ολοκληρώθηκε με τη μελωδία ενός κλασικού, βιεννέζικου βαλς, να παρασύρει τα παιδιά σε έναν ξεχωριστό χορό, υπό την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Λεβέντη, εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής. Στο τέλος, τα παιδιά αντάλλαξαν ευχές για χαρούμενες γιορτές.

Φωτογραφίες