Η επόμενη γενιά θα είναι περισσότερο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη και ενήμερη! Στο Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» αναπτύξαμε τη θεματική προσέγγιση της «Σποράς»

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

Αφού τα παιδιά παρατήρησαν τα δέντρα στον κήπο του νηπιαγωγείου καθώς και διάφορες εικόνες, άρχισαν να διερευνούν πώς ξεκίνησαν όλα… από ένα τόσο δα σποράκι! Είδαν διάφορους σπόρους, τους άγγιξαν, έκαναν συγκρίσεις χρώματος, μεγέθους και σχήματος. 

Επισκεφθήκαμε το κατάστημα γεωργικών ειδών «Agroplan», όπου οι κύριοι Απόστολος και Εμμανουήλ Χατζημανώλη, μας έδειξαν γεωργικά μηχανήματα που διευκολύνουν τις γεωργικές εργασίες, εξήγησαν τη χρήση γεωργικών φαρμάκων πάντα με την απαραίτητη προσοχή και μας χάρισαν σπόρους, βολβούς και υλικά για να φυτέψουμε τα δικά μας μαρουλάκια στο σχολικό παρτέρι! Σκάψαμε, φυτέψαμε τους πρώτους σπόρους και δημιουργήσαμε ατομικά σκιάχτρα για να τους προστατεύσουμε από τα πουλιά. 

Η εβδομάδα συνεχίστηκε με παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού με τραγούδια και βίντεο που είχαν τους σπόρους ως πρωταγωνιστές, γνώρισαν τη θεά Δήμητρα, θεά της γεωργίας, της βλάστησης και της γονιμότητας της γης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σπόρο του σιταριού, ο οποίος μάς δίνει και το πιο διαδεδομένο αλεύρι, με το οποίο φτιάξαμε μελένια pan cakes

Ιδιαίτερη χαρά ένιωσαν τα παιδιά όταν έπαιξαν παιχνίδια αναγνώρισης και λεπτής κινητικότητας με σπόρους. Ένα είναι σίγουρο, η επόμενη γενιά θα είναι περισσότερο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη και ενήμερη!

Φωτογραφίες