Οι μαθητές του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συζήτησαν για το θέμα της προκατάληψης και του ρατσισμού, ανακάλυψαν νέα στοιχεία για το ξεχασμένο Ολοκαύτωμα των Ρομά και φυσικά μίλησαν για την ηρωίδα του βιβλίου, την Άλη!

Επιμέλεια: Σταύρος Ζαφειρίου & Ροδάνθη Χριστοδούλου, Εκπαιδευτικοί

 

Οι μαθητές του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν από τις οθόνες τους τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση και να συνομιλήσουν για το λογοτεχνικό της βιβλίο «Από μακριά»! Συζήτησαν για το θέμα της προκατάληψης και του ρατσισμού, ανακάλυψαν νέα στοιχεία για το ξεχασμένο Ολοκαύτωμα των Ρομά και φυσικά μίλησαν για την ηρωίδα του βιβλίου, την Άλη!

Οι μαθητές όλων των τάξεων πραγματοποίησαν ερωτήσεις, και μοιράστηκαν όλα εκείνα τα συναισθήματα που ένιωσαν διαβάζοντας την ιστορία της Άλη. Οι μαθητές της Α’ και Β’ Δημοτικού συνέθεσαν εικαστικές δημιουργίες με πρωταγωνίστρια την Άλη και οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού δημιούργησαν ένα τραγούδι για τα δικαιώματα των παιδιών. Τη μελοποίηση ανέλαβε ο κ. Γιάννης Χατζής, καθηγητής Μουσικής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Φωτογραφίες