Τη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2021, η Α’ Δημοτικού επισκέφθηκε το RestPoint, το εστιατόριο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», όπου γεύτηκε εποχικές σαλάτες βραστές και ωμές σαλάτες λαχανικών, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και της Μελέτης Περιβάλλοντος.

Επιμέλεια κειμένου: Ελευθερία ΒασιλείουΒάσω Πίνδη, Εκπαιδευτικοί

 

Τη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2021, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν το εστιατόριο RestPoint του σχολείου, όπου γεύτηκαν εποχικές βραστές και ωμές σαλάτες λαχανικών. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων της Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και της Μελέτης Περιβάλλοντος.

Τα παιδιά, στο μάθημα της Γλώσσας και με αφορμή το γράμμα «Σ σ ς», έμαθαν τη λέξη «σαλάτα». Παράλληλα, στη Λογοτεχνία γνώρισαν μέσω βιβλίων την αξία της υγιεινής διατροφής και στη Μελέτη Περιβάλλοντος ήρθαν σε επαφή με έννοιες όπως η εποχικότητα των ειδών και η διατροφική τους αξία.

Η δράση ολοκληρώθηκε, δοκιμάζοντας ένα «ουράνιο τόξο» από ρίζες και λαχανικά του φθινοπώρου, όπως καρότο, πατάτα, παντζάρι, μπρόκολο και κουνουπίδι, χαρίζοντας στον οργανισμό τους έναν «θησαυρό» από θρεπτικά συστατικά και στη γευστική τους μνήμη, καινούργιες εμπειρίες.

Φωτογραφίες