Με ποιον τρόπο η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση των ανθρώπων αλλάζει και επηρεάζει την κοινωνικοποίησή τους; Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να απολαύσουν και να παρατηρήσουν μια μοναδική και ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Πεζός και δρόμος», της πολυβραβευμένης εικαστικού Χρυσούλας Σκεπετζή.

Επιμέλεια: Ρένα Κακούλη, Εκπαιδευτικός

 

Μια μοναδική και ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Πεζός και δρόμος» της πολυβραβευμένης εικαστικού Χρυσούλας Σκεπετζή, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να απολαύσουν και να παρατηρήσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού, την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Αρχικά, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού ξεναγήθηκαν στις αίθουσες με τα εκθέματα. Στη συνέχεια, παρατηρούσαν και κατέγραφαν τις λεπτομέρειες που τους έκαναν εντύπωση. Έπειτα, ακολούθησε συζήτηση με τη δημιουργό των έργων, κα Χρυσούλα Σπεπετζή, τόσο για τους πίνακες, την τεχνοτροπία,  τα πρόσωπα που απεικόνιζαν στιγμές της πορείας των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία, όσο και για τα συναισθήματα.  Μιας πορείας που, ενώ φαίνεται συλλογική, στην ουσία πρόκειται για μοναχικούς ανθρώπους και ξένους μεταξύ τους, που βιώνουν τη μοναξιά και τη θλίψη. Η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση των ανθρώπων αλλάζει και επηρεάζει την κοινωνικοποίησή τους.

Οι μαθητές προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τους πίνακες και να εξηγήσουν  τους λόγους της μοναξιάς και της αποξένωσης στη σημερινή κοινωνία. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι μέσα από το βιωματικό παιχνίδι οι μαθητές αναπαράστησαν τις φιγούρες από τα έργα τέχνης αιτιολογώντας την επιλογή τους και εκφράζοντας τα συναισθήματά τους για αυτά.

Φωτογραφίες