Είναι εφικτό να γίνει κατανοητή η έννοια της Αποταμίευσης από μικρή ηλικία; Αν γίνεται με τους κατάλληλους εκπαιδευτικούς τρόπους, ναι! Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, τα παιδιά της Β’ Δημοτικού υποδέχθηκαν στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων μας τον κύριο Στάθη Κουσουρνά, ασφαλιστή και γονέα του Σχολείου, ο οποίος μέσα από μια σειρά βιωματικών δράσεων τούς παρουσίασε διαφορετικούς τρόπους και είδη αποταμίευσης.

Επιμέλεια: Ζωή Ζαΐρη & Σοφία Χαλκιά, Εκπαιδευτικοί

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, τα παιδιά της Β’ Δημοτικού υποδέχθηκαν την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων μας τον κύριο Στάθη Κουσουρνά, ασφαλιστή και γονέα του Σχολείου, ο οποίος μέσα από μια σειρά βιωματικών δράσεων τούς παρουσίασε διαφορετικούς τρόπους και είδη αποταμίευσης.

Είχε προηγηθεί η εξοικείωση των παιδιών με την έννοια της αποταμίευσης μέσα από τη μελέτη του βιβλίου «Αν κάθε μέρα…» του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου. Μέσα από το βιβλίο, τα παιδιά προσέγγισαν την έννοια της αποταμίευσης ως τη δύναμη που μας δίνει ο χρόνος, αν αξιοποιηθεί σωστά, να κάνουμε πράγματα σημαντικά για τον εαυτό μας και τους άλλους. Ακόμη, παρακολούθησαν την ταινία «Forest Man», η οποία παρουσιάζει την πραγματική ιστορία ενός ανθρώπου στην Ινδία, ο οποίος από το 1979 φυτεύει μόνος του δέντρα και έχει πλέον μετατρέψει μια χερσαία έκταση σε δασικό οικοσύστημα.

Ο κύριος Κουσουρνάς διάβασε στα παιδιά το βιβλίο «Οι πιο ωραίοι θησαυροί» του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι τα βοήθησε να κατανοήσουν την ουσία της αποταμίευσης. Τέλος, τούς χάρισε κουμπαράδες και τα ενθάρρυνε να θέσουν τους δικούς τους στόχους και να τους κατακτήσουν μέσω της αποταμίευσης.

Φωτογραφίες