26 Σεπτεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

 

Μέσα από διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων μας τίμησαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τη σημασία της πολυγλωσσίας και την προβολή του τεράστιου γλωσσικού πλούτου της Ευρώπης.

Επιμέλεια: Τμήμα Ξένων Γλωσσών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

 

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζει την 20ή επέτειό της. Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας που πρωτοκαθιερώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2001, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι μαθητές και μαθήτριες των ξενόγλωσσων τμημάτων της Δ΄, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, όπως και όλα τα τμήματα του Γυμνασίου του σχολείου μας, γιόρτασαν αυτή την ημέρα με την καθοδήγηση των καθηγητών/καθηγητριών τους, κάνοντας διάφορες δραστηριότητες, παιχνίδια και Kahoots. Επίσης, κάποιοι μαθητές ζωγράφησαν και δημιούργησαν αφίσες που προωθούν την πολυγλωσσία.

Σκοπός του εορτασμού είναι η ευαισθητοποίηση όλων σχετικά με τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και η προβολή του τεράστιου γλωσσικού πλούτου της Ευρώπης.

Ο εορτασμός αυτής της ημέρας μάς δίνει την ευκαιρία να τονίσουμε τα οφέλη της πολυγλωσσίας ιδιαίτερα για έναν τόπο όπως είναι η Ελλάδα, που φιλοξενεί κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες.

Η γλωσσική ποικιλία είναι μια πολύτιμη περιουσία την οποία οφείλουμε να διαφυλάσσουμε και να αξιοποιούμε καθημερινά, κάτι που γνωρίζουμε καλά στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Φωτογραφίες