Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες μαθητών/-τριών που ανήκουν σε σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ, Εσπερινά, Καλλιτεχνικά, Εκκλησιαστικά, κλπ.). Τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων/ψηφιακών προτάσεων α’ φάσης είναι η Δευτέρα, 17/01/2022.

 

Το Ίδρυμα Ωνάση και η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη διοργανώνουν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ψηφιακών έργων με τίτλο: Hack the Map: Φανταστικοί Κόσμοι σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς-Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας και το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες μαθητών/-τριών που ανήκουν σε σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ, Εσπερινά, Καλλιτεχνικά, Εκκλησιαστικά, κλπ.), δημόσιες και ιδιωτικές, καθώς και ελληνικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εξωτερικού.

Χρονοδιάγραμμα Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Hack the Μap: Φανταστικοί Κόσμοι
 Οκτώβριος 2021: Ανακοίνωση Μαθητικού Διαγωνισμού.
 15/11/2021 –Έναρξη α’ φάσης διαγωνισμού υποβολής αιτήσεων/ψηφιακών προτάσεων σχολικών ομάδων μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας
https://classroom.onassis.org
17/01/2022 – Λήξη α’ φάσης διαγωνισμού υποβολής αιτήσεων/ψηφιακών προτάσεων
 10/02/2022 – Ανακοίνωση κατ’ ελάχιστον 12 επικρατέστερων έργων στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ωνάση www.onassis.org και στην ψηφιακή πλατφόρμα https://classroom.onassis.org– εφόσον υπάρξουν σχετικές υποψηφιότητες – Έναρξη β΄ φάσης διαγωνισμού υποβολής ψηφιακών έργων μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας https://classroom.onassis.org
 10/05/2022 – Λήξη β’ φάσης υποβολής ψηφιακών έργων 4
 31/05/2022 – Ανακοίνωση βράβευσης 4 καλύτερων ψηφιακών έργων στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ωνάση www.onassis.org, στην ψηφιακή πλατφόρμα https://classroom.onassis.org και στα social media του Ιδρύματος Ωνάση.

Αναλυτικά, η προκήρυξη του διαγωνισμού:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab