Τι ώρα ερχόμαστε την πρώτη ημέρα της φετινής σχολικής χρονιάς; Ποια είναι η καινούργια πλατφόρμα χάρη στην οποία μπορεί να να απλοποιηθεί όλη η διαδικασία ελέγχου για τα «self tests»; Ποιοι είναι οι κανόνες της σχολικής ζωής; Διαβάστε αναλυτικά όλες τις οδηγίες. 

 

Πρώτη Ημέρα στο Σχολείο

Το πρώτο κουδούνι για τη σχολική χρονιά θα χτυπήσει στις 8:30.

Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 σε ειδικά διαμορφωμένες συνθήκες. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση στον σύνδεσμο:

Ζωντανή μετάδοση Αγιασμού

Το παιδί σας θα προσέλθει στο σχολείο με την ατομική μάσκα προστασίας προσώπου.

Το πρόγραμμα «Πρώτη Ημέρα στο Σχολείο» θα ολοκληρωθεί στις 12:30.

Πλατφόρμα ανάρτησης Self – test

Προκειμένου να απλοποιηθεί όλη η διαδικασία ελέγχου για τα «self tests» αναπτύξαμε μία εφαρμογή η οποία είναι άμεσα διαθέσιμη σε γονείς και μαθητές.

Μέχρι Κυριακή βράδυ 12/9/2021 θα πρέπει να αναρτήσετε στη σχετική πλατφόρμα το αποτέλεσμα του selftest ή του πιστοποιητικού νόσησης ή του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Την πλατφόρμα θα την αναζητήσετε στο Classter με το κουμπί Δήλωση Self Test μέσα από τον λογαριασμό του μαθητή. Στην σελίδα που εμφανίζεται πατήστε στο εικονίδιο της Microsoft για να ανοίξει η εφαρμογή.

Στην πρώτη οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία του μαθητή και οι προηγούμενες δηλώσεις.

Για νέα δήλωση πατήστε το κουπί «Νέα Δήλωση» και στη συνέχεια συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία και πατήστε «αποθήκευση».

  • Εάν πρόκειται για πιστοποιητικό νόσησης θα πρέπει να γίνει η αποστολή (ανάρτηση) του αντίστοιχου αρχείου, στο πεδίο «Πιστοποιητικό» καθώς και η εισαγωγή της ημερομηνίας λήξης του.
  • Εάν πρόκειται για πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να γίνει η αποστολή του αντίστοιχου αρχείου από εσάς, στο πεδίο «Πιστοποιητικό».
  • Εάν πρόκειται για δήλωση Self Test ή Rapid Test η εφαρμογή ενημερώνει αυτόματα την ημερομηνία λήξης του.

Κανόνες Σχολικής Ζωής

Εχει ήδη αποσταλεί προς εσάς ενημερωτικό φυλλάδιο με αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για την έναρξη και λειτουργία του σχολείου.

Επισυνάπτω ωστόσο ξανά τις υπερσυνδέσεις για του Κανόνες Σχολικής Ζωής και παρακαλούμε να τις μελετήσετε προσεκτικά:

Νηπιαγωγείο – Εδώ…

Δημοτικό – Εδώ…

Γυμνάσιο –  Εδώ…

Λύκειο – Εδώ…

Καλή σχολική χρονιά!