Όλες οι απαραίτητες επεξηγήσεις σχετικά με τη διαδικασία δήλωσης των «self tests» μέσα από ερωταπαντήσεις και ένα επεξηγηματικό βίντεο!

 

Προκειμένου να απλοποιηθεί όλη η διαδικασία ελέγχου για τα «self tests» και να διευκολύνουμε την είσοδο των μαθητών στο σχολείο ή στο σχολικό λεωφορείο, αναπτύξαμε ήδη μία πρωτοπόρα ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη σε γονείς και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας από την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους.

Παρακάτω απαντάμε σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν τη διαδικασία των «self tests».

Κάθε πότε κάνουμε «self test»;

«Self test» κάνουμε κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη το βράδυ.

Πότε το δηλώνουμε;

Το δηλώνουμε ηλεκτρονικά το ίδιο βράδυ.

Πού το δηλώνουμε;

Το δηλώνουμε στο Classter του μαθητή/μαθήτριας (με τους κωδικούς του μαθητή).

Πώς βρίσκουμε το πεδίο στο Classter;

To εικονίδιο βρίσκεται στην αρχική σελίδα και όταν εισέλθουμε επιλέγουμε το σχετικό εικονίδιο της Microsoft για να ανοίξει η εφαρμογή.

Πώς καταχωρούμε τη δήλωση;

Για νέα δήλωση πατάμε το κουπί «Νέα Δήλωση» και στη συνέχεια συμπληρώνουμε τα απαραίτητα πεδία και πατάμε αποθήκευση.

• Εάν πρόκειται για πιστοποιητικό νόσησης θα πρέπει να γίνει η αποστολή (ανάρτηση) του αντίστοιχου αρχείου στο πεδίο Πιστοποιητικό καθώς και η εισαγωγή της ημερομηνίας λήξης του.

• Εάν πρόκειται για πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα πρέπει να γίνει η αποστολή του αντίστοιχου αρχείου στο πεδίο Πιστοποιητικό.

•  Εάν πρόκειται για δήλωση «Self Test» ή «Rapid Test», η εφαρμογή ενημερώνει αυτόματα την ημερομηνία λήξης του.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις οδηγίες από το σχετικό video: https://youtu.be/HroqF2aJw6c

Για τη δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση και προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις κατά την προσέλευση μαθητών στο σχολείο, παρακαλούμε να εφαρμόσετε σωστά τις παραπάνω οδηγίες.

Ο έλεγχος θα γίνεται γρήγορα και άμεσα στα σχολικά λεωφορεία και στις εισόδους του σχολείου μέσω της εφαρμογής από τους ανθρώπους του σχολείου. Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε οι μαθητές να έχουν πάντα μαζί τους και να επιδεικνύουν στην είσοδο την κάρτα «pergOLA-Rest Point».