Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», διοργανώνει Εργαστήρια διάδοσης των πνευματικών προϊόντων των σχεδίων Erasmus+ στα οποία συμμετέχει, τα οποία που μπορούν άμεσα και δωρεάν να αξιοποιηθούν από εκπαιδευτικούς, γονείς/κηδεμόνες και μαθητές, στο ξενοδοχείο Mediterranean στη Ρόδο, 8-10 Ιουλίου 2021.

Το πρόγραμμα των Εργαστηρίων είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: http://www.icicte.org/programme.html

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας οι θέσεις στα Εργαστήρια είναι περιορισμένες και απαιτείται προεγγραφή στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3wirbJJ

  • Το σχέδιο “FAnTASIA: Fairy Tale Science Augmented” προσφέρει ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πακέτο για παιδιά Δημοτικού, για τη μάθηση εννοιών των Φυσικών Επιστημών βάσει ενός παραμυθιού με χρήση εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality). Το εκπαιδευτικό πακέτο διατίθεται δωρεάν στην ελληνική, αγγλική και ιταλική γλώσσα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς και γονείς/κηδεμόνες στο σχολικό περιβάλλον ή στο σπίτι ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο των ενηλίκων που καλούνται να υποστηρίξουν τη μάθηση των παιδιών καθώς συνοδεύεται από έναν αναλυτικότατο Οδηγό Δραστηριοτήτων.

url: https://fantasia.ucd.ie/

  • Το σχέδιο “Efficient Parenting” αφορά στην αποτελεσματική γονική μέριμνα. Προσφέρει ένα ευχάριστο επιμορφωτικό πρόγραμμα για γονείς/κηδεμόνες που εστιάζει σε τρεις θεματικές ενότητες:

α) Διαχείριση Συμπεριφοράς

β) Ψυχολογική Ευημερία και

γ) Κοινωνική Εγγύτητα

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης του έργου είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο: https://elearning.efficientparenting.eu/?lang=el_old και περιλαμβάνει πλούσιο επιμορφωτικό υλικό και προτεινόμενες δραστηριότητες.

  • Το σχέδιο “RoboPisces” αφορά στην εκπαιδευτική ρομποτική για παιδιά Δημοτικού. Ελάτε στο Εργαστήριο για να κατασκευάσετε με την υποστήριξη της ομάδας του σχεδίου το δικό σας ρομπότ!

url: https://www.robopisces.eu/

Πληροφορίες:

Ομότιμος Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσολακίδης

Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Δημοκρατίας 1, Ρόδος, 85100

e-mail: tsolak@aegean.gr  

Νάνσυ Πυρίνη, Project Manager Erasmus+

e-mail: nancypyrini@aegean.gr