Στον φετινό διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» διακρίθηκαν τρεις μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και συγκεκριμένα η Παρασκευά Μάγια, η Παρινού Μαρία και η Χαιρέτη Μαρία-Μιχαέλα.

 

Ο διαγωνισμός αυτός διεξάγεται με την ευθύνη του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Οι μαθητές διαγωνίζονται τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και σε πειραματικό πρόβλημα (χωρίς τη λήψη, αλλά με επεξεργασία πραγματικών πειραματικών δεδομένων). Ο διαγωνισμός συμβάλλει στην ενίσχυση της γνώσης και της κατανόησης της Φυσικής από τους/τις μαθητές/τριες σε όλη τη χώρα, με απόλυτο σεβασμό στην επιστημονική και ακαδημαϊκή δεοντολογία, στην αντικειμενικότητα, στην αξιοπιστία, στη συνέπεια και στον εθελοντισμό.

Οι διακρίσεις των μαθητριών μας έχουν ιδιαίτερη αξία, γιατί στους διαγωνισμούς αυτούς οι μαθητές καλούνται να αντιμετωπίσουν θέματα υψηλού βαθμού δυσκολίας και συναγωνίζονται με χιλιάδες μαθητές από όλα σχεδόν τα Γυμνάσια της Ελλάδας.

Συγχαίρουμε θερμά τις μαθήτριες για τη διάκρισή τους και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία.