Πώς αισθάνεται ένας μαθητής πριν πάει στο Γυμνάσιο;

Επιμέλεια: Σταύρος Ζαφειρίου, Εκπαιδευτικός

 

Η καλύτερη βοήθεια έρχεται από τις μαθήτριες και τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», οι οποίοι οργάνωσαν άρτια μία παρουσίαση που αφορούσε σε όλα τα θέματα που προετοιμάζουν κατάλληλα έναν μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού, λίγο πριν ανοίξει τα φτερά του για την επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Στους μαθητές της Στ’ Δημοτικού παρουσιάστηκε ο τρόπος της ομαλής πρόσβασής τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, αναλύθηκαν τα νέα μαθήματα, οι ποικίλες δράσεις και τα πλούσια προγράμματα σπουδών που πραγματοποιούνται στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Επίσης, παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούσαν στις εξετάσεις, στην αξιολόγηση των μαθητών και στην καθημερινότητα του καινούργιου σχολικού περιβάλλοντος. Επιπλέον, σημαντική ήταν η αναφορά των μαθητών του Γυμνασίου στα συναισθήματα και στη διαχείριση του άγχους που ένιωσαν τις πρώτες ημέρες στο Γυμνάσιο αλλά και στη σωστή φροντίδα που είχαν από τους συμβούλους καθηγητές τους.

Στη συνέχεια, τα παιδιά της Στ’ Δημοτικού ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου, πέρασαν ένα ευχάριστο διάλειμμα μαζί με τους «οικοδεσπότες» τους και έπαιξαν όλοι μαζί. Η συγκεκριμένη δράση δημιούργησε μια προσμονή για τους μαθητές που αφήνουν πίσω τους το Δημοτικό και αναμένουν με λαχτάρα το Γυμνάσιο!

Φωτογραφίες