Την Πέμπτη 13 Μαΐου, τα παιδιά της Α΄ και Β’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν την ευκαιρία να «επισκεφθούν» διαδικτυακά το Εργοστάσιο Πλαστελίνης της εταιρείας «Record», που βρίσκεται στο Περιστέρι Αττικής, μέσω μιας ενδιαφέρουσας παρουσίασης και ξενάγησης στον χώρο του.

Επιμέλεια: Βασιλεία Ελευθερίου, Δώρα Σακαγιάννη, Ζωή Ζαΐρη, Εκπαιδευτικοί

 

Η εκπαιδευτική αξιοποίηση των μουσείων από την πλευρά του σχολείου βοηθά συνολικά τη μαθησιακή διαδικασία, εφόσον το μουσείο μπορεί να γίνει για τα παιδιά χώρος ανακάλυψης, δράσης και έρευνας. Η χρήση των νέων τεχνολογιών, ιδιαίτερα την περίοδο του κορωνοϊού, έχει εμπλουτίσει σημαντικά τις εκπαιδευτικές τους δράσεις και μας έχει δώσει τη δυνατότητα για ακόμη περισσότερες… ψηφιακές περιηγήσεις!

Στo πλαίσιo της επιστροφής των παιδιών στη δια ζώσης εκπαίδευση, διοργανώθηκε η πρώτη τους ψηφιακή «εκδρομή». Τα παιδιά παρακολούθησαν ένα-ένα τα στάδια παραγωγής της χειροποίητης πλαστελίνης και είδαν τα μηχανήματα και τα υλικά από τα οποία φτιάχνεται.

Στη συνέχεια, η παιδαγωγός Άννα-Μαρία Λεκοπούλου υποδέχτηκε με χαρά, διαδικτυακά, τους μαθητές μας και τους ταξίδεψε στον μαγικό κόσμο της πλαστελίνης, αποκαλύπτοντάς τους τα μυστικά για να φτιάχνουν ομοιώματα ζώων από πλαστελίνη. Τους προέτρεψε να φτιάξουν τις δικές τους δημιουργίες, που εξελίχθηκαν σε μικρά αριστουργήματα! Ήταν μια ενδιαφέρουσα, διαφορετική εκδρομή που ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους στο Εργοστάσιο Πλαστελίνης για τη φιλοξενία.

Φωτογραφίες