Με πολλά παιχνίδια, ανοιξιάτικα χρώματα και πασχαλινά αρώματα κύλησαν οι τελευταίες μέρες, πριν τις διακοπές του Πάσχα. Λαγοί, αβγά και κοτοπουλάκια είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα παιχνίδια, τα παραμύθια και τις κατασκευές μας. 

Επιμέλεια: Ειρήνη Χατζηφούντα, Νηπιαγωγός

 

Την Πέμπτη 22 Απριλίου, όλοι μαζί, βάψαμε τα αβγά μας με ανοιξιάτικα χαρούμενα χρώματα, χρησιμοποιώντας γκοφρέ και φίλτρα του καφέ. Όσο εμείς βάφαμε τα αβγά μας, ο λαγός του Πάσχα τρύπωσε στα σπίτια των παιδιών, άφησε σοκολατένια αβγά και, αμέσως μετά, άρχισε το παιχνίδι των χαμένων αβγών.

Την Παρασκευή 23 Απριλίου, η μέρα μας ξεκίνησε με πασχαλινά παιχνίδια στο  «κοτέτσι». Κότες και κόκορες χόρευαν με αβγά, κυνηγούσαν φτερά και απ’ το παιχνίδι γελούσαν δυνατά. Σειρά στο πρόγραμμα είχαν τα λαζαράκια. Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λίνδου «Απόστολος Παύλος» μάς μίλησαν για το έθιμο του Λαζάρου και, στη συνέχεια, πλάσαμε «παρέα» τα δικά μας λαζαράκια ανταλλάζοντας ευχές.

«Ραντεβού στο σχολείο», είπαν οι λιλιπούτιοι μαθητές μας, και ανυπομονούμε να πραγματοποιηθεί!

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς και κηδεμόνες του Νηπιαγωγείου για τη συνεργασία, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε άλλη μια φορά το πρόγραμμά μας. Συγκεκριμένα, ευχαριτούμε ιδιαιτέρως την κυρία Ροζάννα Γεωργίου και την κυρία Δήμητρα Γανωτάκη, γονέα του Νηπιαγωγείου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Λίνδου «Απόστολος Παύλος» για τη συνταγή και τα λαζαράκια που φτιάξαμε καθώς και την εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής του σχολείου μας, κυρία Ρένα Ορφανού, για τα πασχαλινά παιχνίδια που παίξαμε όλοι μαζί!

Καλή Ανάσταση με υγεία για όλους!

Φωτογραφίες