Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απόδοση τιμής στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης και η Επιτροπή Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας οργανώνουν, στις 10 και 11 Απριλίου 2021 (ώρα έναρξης 10:00), διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο «Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας και η Συγκρότηση του Ελληνικού  Κράτους. Σύγχρονες Ερμηνείες». Ομιλητές του συνεδρίου θα είναι 21 διακεκριμένοι ιστορικοί, οι οποίοι θα αναδείξουν και στη συνέχεια θα συζητήσουν με το κοινό σύγχρονες ερμηνείες της ιστορικής έρευνας σχετικά με την Ελληνική Παλιγγενεσία.

Οι στόχοι του συνεδρίου επικεντρώνονται στα στάδια τόσο της προετοιμασίας του επαναστατικού αγώνα όσο και της θεσμικής διαμόρφωσης και των μετασχηματισμών του ελληνικού κράτους κατά τον 19ο αιώνα. Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και απευθύνεται στο ειδικό αλλά και στο γενικό ακροατήριο, καθώς στόχος του είναι η κοινοποίηση σύγχρονων ερευνών που βοηθούν στην καλύτερη δυνατή σύλληψη των πτυχών της ιστορίας μας τους τελευταίους δύο αιώνες.

Σας ενθαρρύνουμε να παρακολουθήσετε την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία, καθώς θεωρούμε ότι η δυνατότητα επαφής μας με τεκμηριωμένες ερμηνευτικές προσεγγίσεις προωθεί ουσιαστικά τον αναστοχασμό μας για τα γεγονότα που καθόρισαν την ιστορική μας πορεία, καλλιεργεί την κριτική μας θεώρηση για τα σύγχρονα φαινόμενα της ελληνικής κοινωνίας και μας πλουτίζει με πολύτιμα γνωστικά εφόδια για μία δημιουργική και γόνιμη πορεία στο μέλλον. Το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά από τους επίσημους λογαριασμούς του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Facebook και στο YouTube.

Οι σύνδεσμοι παρακολούθησης είναι:

Facebook: https://www.facebook.com/uowm.gr/live_videos/

YouTube 1η Ημέρα: https://youtu.be/CCZqd2Y8bNg

YouTube 2η Ημέρα: https://youtu.be/2GVptcow330

 

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να αναζητήσετε

https://www.eleie.gr/el/

 

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab